En Sıcak Konular

Polis gelen telefonla alarma geçti

24 Haziran 2010 14:52 tsi
Ataşehir'de, 155 Polis imdat telefonuna gelen bir ihbar güvenlik birimlerini alarma geçirdi.

Ataşehir'de, 155 Polis imdat telefonuna gelen bir ihbar güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Kimliği belirsiz kişilerin bir depoya patlayıcı madde taşıdığı şeklindeki ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş, terör, istihbarat ve bomba imha ekipleri tarafından kuşatılan depoda sanayide kullanılan kimyevi maddeler çıktı.

Alınan bilgiye göre Ataşehir Ferhat Paşa Mahallesi, Geçici 13.sokak üzerinde bulunan tek katlı gecekonduda patlayıcı madde bulunduğu ihbarı polisi harekete geçirdi. Önce asayiş ekipleri tarafından kontrol edilen gecekonduda içi dolu çok sayıda varil bulununca inceleme genişletildi. Olay yerine terörle mücadele ekipleri ile bomba imha uzmanları çağrıldı. Depo ve çevresinde yapılan araştırmalarda varillerdeki malzemelerin cinsi belirlenemeyince labaratuar ortamında incelemek üzere numuneler alındı. Gecekonduyu son bir hafta içinde kiraladığı anlaşılan Erbay Metin'in kimyevi madde ticareti yaptığı belirtildi.

Olay yerine iş yerine ait evraklarıyla gelen Metin, yıllardır devlet kurumu olan TASİŞ'ten kimyevi madde ağırlıklı olmak üzere her türlü madde alıp sattığını söyledi. Metin" Kimyevi maddeler konusunda Türkiye'de otoriteyim. Her maddeden anlarım. Devletin ne olduğunu bulamadığı her türlü ürünü bulurum, depolarım ve müşterisine satarım.Bu ürünlerin bir kısmı hemen satılmadığı için depolamak gerekir. Stoktaki ürünlerimle ilgili heralde komşuların şikayeti oldu. Polis gelip inceledi. Patlayıcı hiçbir ürün yoktur. Deri kimyasalları, boya kimyasalları, tekstil kimyasalları ve poleratan kimyasalları var. Bunların hiçbir parlayıcı ve patlayıcı özelliği yok. Bir araba ya da bir mutfak benim bu malzemelerimden daha tehlikelidir." diyerek kendisini savundu. Bu arada gecekonduda bulunan kimyevi maddelerin gümrüklerden alındığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

CİHAN



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs