En Sıcak Konular

İsrail'in 'düşman listesi' kabarık

24 Haziran 2010 13:50 tsi
İsrail'in 'düşman listesi' kabarık Chomsky, Yıldırım ve Galloway'i düşman olarak gören İsrail'in trajedisi, güvenlik odaklı yaklaşımla çözülemeyecek kadar büyük...

Ürdün'de yayımlanan es-Sebil gazetesi yazarı Hazim Ayyad, İsrail'in düşman listesini değerlendirdi. Ayyad makalesinden şunlara yer verdi;

Siyonist oluşum, tıpkı Filistin halkının talepleri konusunda olduğu gibi insani yardım ve hukuk kuruluşlarına da güvenlik penceresinden bakıyor. Bu oluşumu dilbilimci Noam Chomsky’nin Batı Şeria’daki bir üniversitede konferans vermesini engellemeye sevk eden de aynı zihniyetti.

Noam Chomsky’nin Kaide’yle gizli bağları mı var? Hamas’ı mı finanse etmiş? Britanyalı eski milletvekili George Galloway’in durumu da aynı. Hiç kuşkusuz liste çok sayıda ismi kapsayacak. Bu isimler arasında Türk yardım kuruluşu İHH’nın Başkanı Bülent Yıldırım da var. Siyonist propagandaya göre Yıldırım bir terörist!


Bülent Yıldırım

Tel Aviv’deki bir araştırma merkezinin güvenlik raporu Yıldırım’ı aşırılıkçı olarak tanımlıyor. Yıldırım, Siyonist oluşumun davranışlarının kendisini yalnızlaştıracağı uyarısı yapmış. İHH başkanı bu oluşumu füzelerle ve uçaklarla tehdit etmedi. Sadece uluslararası toplumun tepkisine dair uyardı. Aynı durum Chomsky ve Galloway için de geçerli. İkisinin de basın açıklamaları Yıldırım’ın Gazze’ye giden özgürlük gemilerine veda ederken söylediklerinden farklı değil.

Tartışma hukuki, askeri değil

Bu açıklamalar, Siyonist oluşum hüküme-tinin bütün eylemcileri güvenlik tehdidi ve düşman listesine koyması için yeterli. Zira izlenen strateji, İsrail’in hukuki bir tartışma-yı elindeki bütün baskı araçlarını kullanarak silahlı bir savaşa dönüştürmeye çalışan 60 yıllık güvenlik odaklı zihniyetinin ürünü.


George Galloway

İş bununla da sınırlı kalmadı; eylemci Rachel Corrie’nin başına geldiği gibi suikasta kadar gitti.

Doğru ve yanlışı Siyonist güvenlik kurumu tanımladıkça, bu oluşum soruşturma komisyonları kurma, kararlar çıkarma, iddia etme, savunma ve yargılama hakkına sahip tek ülke oldukça; bu ırkçı ve emperyalist oluşumu yargılama girişimlerinin önüne takoz koymasıyla ikiyüzlülüğü ortada olan Batı tarafından desteklendikçe, bu saçmalık bitmeyecektir. Bu oluşumun terörle mücadele gerekçesiyle bütün gerçekleri ve kanıtları gizleme amacıyla üretmeye çalıştığı güvenlik döngüsünden çıkabilmemiz için, soruşturma yapabilen ve kurbanları temsil edebilen bağımsız bir uluslararası kurumun varlığına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

Apartheid da böyle çöktü

Belki de BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon’un uluslararası komisyon kurulması çağrısı yapması, uluslararası toplumun İsrail’in Filistin topraklarının sınırlarını aşıp İskandinavya ve Avustralya’ya uzanan suçlarını haklı göstermek için sunduğu yalanlardan dolayı duyduğu rahatsızlığı ifade ediyor. Avrupa pasaportlarında sahtecilik yapılmasını ve Avrupalı eylemcilerine düzenlenen saldırıyı nereye koyabiliriz?


Noam Chomsky

Siyonist trajedi, düşmanları terörist veya ajan olarak suçlamakla çözülemeyecek kadar büyük hale geldi. Bu eylemciler insanlığın, uluslararası toplumun, insani ve uluslararası yasaların ajanı. Tek ‘bağlantı’ları Filistin’de adaleti aramak. Apartheid rejimini de aynı güçlü insani bağlantı çökertmişti.

(Ürdün gazetesi Sebil) Radikal



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs