En Sıcak Konular

BDP'den yeni öneri

24 Haziran 2010 13:47 tsi
BDP'den yeni öneri: Müsteşarlar heyeti oluşturulsun, bizimle çözümü görüşsün...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çatışmaların bitmesi, sorunun çözümü için bir araya gelme zamanı olduğunu kaydetti. Bakan ve müsteşarların içinde bulunduğu bir heyetin, BDP'nin oluşturacağı heyetle bir araya gelmesini öneren Demirtaş, ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını kaydetti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yol haritası üzerinde çalışalım. Hangi adımlar atılabilir, bunun üzerinde tartışalım. Savaş naraları atarak bu işin içinden kurtulamazsınız. Biz vicdanen, siz siyaseten sorumlusunuz. Diyaloga açığız. Bu iş nasıl çözülür oturalım konuşalım." dedi.

Kandil Dağı ve Mahmur kampından gelenlerin yargılandığı Diyarbakır'daki davayı takip eden Selahattin Demirtaş, adliye önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü PKK için 'taşeron' nitelemesinde bulunmasıyla başlayan tartışmalara değinen Demirtaş, "Kimdir bu taşeron çık açıkla. Kim ihale vermiş, ne karşılığında yapmışlar. İstihbarat senin elinde çık açıkla." şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, PKK'nın silah bırakması için hükümetin çalışma yapması, bunun önünü açması gerektiğini söyledi.

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın yaptığı, 'PKK silahlardan vazgeçsin' açıklamasını hatırlatan gazeteciler, 'BDP içinde çatlak mı var?' sorusunu yöneltti. Demirtaş, şu karşılığı verdi: "Bu ülkede canını kaybeden gencecik yaşta toprağa giden her kişi bizim kardeşimiz, bu ülkenin evladı. Her acı bizim acımız. Bunu herkes anlamalı. Bu ülkede Kürtler savaş istemiyor. Türkler savaş istemiyor. Bu konuda çözüm üretmeyen hükümeti sorgulamak lazım. BPD içinde herhangi bir çatlak yok. Biz, 'PKK silah bırakmasın, çıksın dağda 100 yıl kalsın, eylem yapsın' demiyoruz. Tam tersine savaşın durmasını en çok biz istiyoruz. Bunun yolunu gösteriyoruz. PKK'nın silah bırakması için hükümet çalışma yapmalı, bunun önünü açmalı. Çıkıp sadece silah bıraksın demekle olmuyor. Bir tek insanın burnu kanamadan sorun çözülecek diyoruz. Ülke bölünmeden, parçalanmadan bütünlük içinde özgürlükleri ve demokrasiyi geliştirerek bu iş çözülür diyoruz."

cihan



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,193 µs