En Sıcak Konular

CHP'den MHP'ye destek yok

24 Haziran 2010 12:44 tsi
CHP'den MHP'ye destek yok Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi: OHAL ilan etmek çözüm değil...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, OHAL'in terör sorunu konusunda çözüm olmadığını belirterek, "Türkiye yıllarca bunu denemiştir. Çözüm olarak bizim gündemimizde OHAL yoktur." dedi.

Hamzaçebi, basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında, terör konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hamzaçebi, OHAL gibi çözümlerin çözüm olmadığını belirterek, "Türkiye yıllarca bunu denemiştir. OHAL çözüm değildir. Çözüm olarak bizim gündemimizde yoktur." diye konuştu.

Hamzaçebi, terörle mücadele konusunda genel başkanlarının önemli açıklamalar yaptığını, yeri ve zamanı geldiğinde yeni açıklamalar yapacağını söyledi.

Hamzaçebi, terör konusunun yeniden Türkiye'nin gündemine bütün ağırlığı ile oturduğuna işaret ederek, terör konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan'ın terör konusunda ülkede mutabakat yaratma yönünde bir görevi bulunmasına rağmen bu görevi bir kenara bıraktığını öne süren Hamzaçebi, terör konusunda toplumun bütün kesimlerini suçlayan bir tavır içine girdiğini ifade etti. Terör konusunda AK Parti iktidarının başarısız olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, "Terör konusu Mesut abi politikası ile çözülmez." dedi. Mesut abi yaklaşımı kimlik politikalarına şirin gözükerek terörün çözümünün mümkün olmadığını kaydetti.

Terör konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bir açılım ve açıklamanın olduğuna işaret eden Hamzaçebi, ortada bir dağınıklığın olduğunu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın ortak mutabakat zeminini mutlaka oluşturması gerektiğini vurguladı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın terörle mücadele konusunda sınırların değişebileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, terörle mücadele konusunda elde kala kala bu yönetimin kalmış ise hükümetin terörle mücadele alanında çözümünün olmadığını gösterdiğini kaydetti. Hamzaçebi, bunun çözümsüzlük ifadesi olduğunu iddia etti.

Teröre karşı mücadele konusunda zemini yaratma konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e görev düştüğünü ifade eden Hamzaçebi, böyle bir zemini yaratma konusunda Cumhurbaşkanı'nın arzusu olması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da düşen görevlerin olduğunu sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,855 µs