En Sıcak Konular

"Almanya'nın tasarrufu Avrupa'yı çökertebilir"

24 Haziran 2010 11:47 tsi
Uluslararası yatırımcı ve Soros Fon Yönetimi Başkanı George Soros, Avroda yaşanan çöküşün artık inkar edilemeyecek seviyede olduğunu vurguladı

Uluslararası yatırımcı ve Soros Fon Yönetimi Başkanı George Soros, Avroda yaşanan çöküşün artık inkar edilemeyecek seviyede olduğunu vurgulayarak, Almanya'nın izlediği ve riskleri artıran bütçe tasarrufu politikasının Avrupa projesini yerle bir edeceğini, avroyu ise tamamen çökerteceğini iddia etti.

Soros, Almanya'da haftalık yayınlanan Die Zeit Gazetesi'ne verdiği mülakatta, ekonomistlerin eleştirilerine hedef olan Almanya'nın yeni ekonomik planı ve avrodaki değer kaybı tartışmalarını değerlendirdi. Soros, Almanya'nı n izlediği yeni ekonomik planı değiştirmediği takdirde Almanya'nın Avro birliğinden çıkmasının Avrupa'nın geri kalanı için yararlı olacağını söyledi.

Almanya'nın komşularını uzun dönemde ekonomik durgunluğa itecek deflasyon içine çektiğini de savunan Soros, bunun milliyetçilik, sosyal patlamalar ve yabancı düşmanlığına yol açabileceğini, yine bunun başlı başına demokrasiyi tehdit ettiğini ifade etti.

Soros, "Almanya dünyadan tecrit oldu. Almanya niye ücretleri yükseltmiyor, niye diğer Avrupa ülkelerinin ekonomik olarak canlanmasına yardım etmiyor" şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in açıkladığı yeni ekonomik plan, gelecek dört yıl içinde 80 milyar avro (107 milyar dolar) bir bütçe kesintisi öngör üyor, Merkel yeni paketle Almanya'nın bütçe açığını 2013 yılı itibariyle Avrupa Birliği'nin belirlediği seviyeye çekmeyi planlıyor.

Merkel geçen günlerde, uygulanan yeni ekonomik planda ihracata yüksek oranda bağımlı kalındığı eleştirilerini fazla önemsemediklerini belirterek, bütçe açığını azaltmaya yönelik planı savunmaya devam etmişti.



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,704 µs