En Sıcak Konular

TDH'de Sarıgül tepkisi giderek büyüyor

24 Haziran 2010 11:10 tsi
Türkiye Değişim Hareketi(TDH) Lideri Mustafa Sarıgül’ün, partiyi kurmama kararının ardından il başkanları 26 Haziran Cumartesi günü Ankara’da buluşma kararı aldı.

TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, il başkanlarına; "İl başkanları dik durun. TDH devam etmektedir" mesajını gönderdi ve Ankara’ya çağırdı. Yol haritasının belirleneceği toplantıda bundan sonra ne yapılacağı masaya yatırılacak.

-ANKARA’DA İL BAŞKANLARI BULUŞACAK-

TDH’lı yöneticilerin, Sarıgül’ün parti kurma kararından vazgeçmesini basın kanalıyla öğrenmesi hareket içinde tam anlamıyla deprem etkisi yarattı. Sarıgül’ün açıklamasının ardından TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, il başkanlarına; "İl başkanları dik durun. TDH devam etmektedir" mesajını gönderdi. Aydın’ın çağrısı üzerine il başkanları 26 Haziran Cumartesi günü saat 13’te Ankara’da Genel Merkez’de bir araya gelecek. Toplantıda bundan sonra ne yapılacağı, yola Sarıgülsüz devam edip, edilmeyeceği tartışmaya açılacak.

-İL BİNALARI NE OLACAK?-

Genel Merkez’den ve Sarıgül’den para yardımı almadıklarını belirten il başkanlarının bir bölümü, kira olan il temsilcilikleri boşaltmayı düşünüyor, kimi de Ankara’da yapılacak toplantıdan sonra karar vermeyi planlıyor. Bazı il temsilcileri de birkaç ay bekledikten sonra oturdukları yerden çıkmayı düşünüyor.

-SARIGÜL’E AĞIR SUÇLAMA-

Parti kurma kararından son anda ve kimseye danışmadan karar alan Sarıgül’e en sert tepki ise Eskişehir İl Başkanı Ahmet Adalı’dan geldi. ANKA’ya konuşan Adalı, "Genel Başkan kendi başına karar aldı. Kendi evladını satarsan başkasını hayli hayli satarsın. Bizi insan yerine koymadı. Yıllarca peşinde koştuk, cebimizden harcadık. Yaptığı insanlığa sığmaz. Bizi yarı yolda bıraktı" dedi.

-"60 BİN LİRA HARCADIM"-

Genel Merkez’den para yardımı almadıklarını belirten Adalı, "Kendi cebimizden harcama yaptık. İl başkanlığı yerimiz kira. Yönetim olarak ortak harcama yapıyorduk. Her ay 3-4 bin lira sabit giderimiz var. Bugüne kadar 60 bin lira harcamışımdır" diye konuştu.

Samsun İl Başkanı Refik Karakoç’ta, "Kiradayız. Masraflarımızı kendimiz karşılıyoruz. İl temsilciliği yeri için birkaç ay bekleyeceğim ama boşaltmayı düşünüyorum" dedi.

-FOTOĞRAFLARI İNDİRİLDİ-

Bu arada Sarıgül’ün kararının ardından il temsilciliklerinde yer alan Sarıgül posterleri de indirildi.

milliyet



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,173 µs