En Sıcak Konular

PKK taşeron, amaç iktidarı devirmek

24 Haziran 2010 09:55 tsi
PKK taşeron, amaç iktidarı devirmek  
Art arda gelen şehit cenazeleri Türkiye'yi yasa boğarken, terörün son dönemde iyice azması birçok soruyu da beraberinde getirdi.

PKK'nın, başka ülkelerin taşeronluğunu yaptığı iddiası devletin en üst kademelerinde dile getiriliyor. Devletin zirvesindeki bu kanaati paylaşan emekli Yarbay Şenol Özbek, "Son dönemde özellikle dış politikada ortaya çıkan yeni vizyon ve içeride milli iradeyi hakim kılma çabalarının önünü tıkamak için terör eylemleri artırıldı. Nihai hedef, hükümeti zora sokmak ve iktidardan düşürmek. Halkın gözünde de hükümeti itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar." dedi. Şenol Özbek, terörün hedeflerinden birinin de açılım sürecine son vermek olduğunun altını çizdi. Buradaki oyunun herkes tarafından iyi idrak edilmesini isteyen Özbek, örgütün planının böylece bozulabileceğini vurguladı. Hükümetin artan terör eylemlerine rağmen demokratik açılımdan ve milli iradeyi tesis etme çabalarından vazgeçmemesinin önemine işaret eden Özbek, "İktidar, terörle mücadele ederken kesinlikle Abdullah Öcalan'ı ve PKK'yı muhatap almamalı. Öcalan'ı muhatap alacak bir iktidarın halk gözündeki ömrü 24 saattir." uyarısında bulundu.

Terörü şehre taşıyarak toplum psikolojisinin bozulmak istendiğine dikkat çeken Özbek, terörle mücadelede kullanılan yöntemi de eleştirdi. Özbek, tekliflerini şöyle sıraladı: "Teröre karşı özel birlikler oluşturulmalı. Fiilen ordu artık kullanılmamalı. Bu orduyu etkisizleştirmek değil, tam tersine kuvvetlendirmektir. Asker, dış operasyonlarda görev almalı."

BARZANİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Uzun yıllar Amerikalılarla yakın çalışan emekli Topçu Kurmay Albay İsmail Hakkı Soygeniş, istihbarat konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu. Soygeniş, Türkiye'nin, istihbarat konusunda ABD'den ziyade Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetim'le sıkı ilişkiye girmesi teklifinde bulundu. Soygeniş, Kuzey Irak'ın kontrolünün çok önemli olduğunu belirterek, "Kandil'i dağıtsan ne olacak? O bölgeye sadece askeri harekat ile gitmemek lazım. Orada, Türkiye'nin istihbaratçıları cirit atmalı. Barzani'den yardım alınmalı. İlişkilerimizi, ABD'den daha çok, Barzani'nin kendi istihbarat örgütleri ile sıklaştırmamız lazım.'' dedi. Halkalı'daki hain saldırıda, bombalama ve tuzaklama yönteminin kullanıldığına dikkat çeken Albay Soygeniş, bomba yapma ve tuzaklama konusunda Kuzey Irak'ın adeta bir üniversite gibi çalıştığının altını çizdi. Bölgede, örgüt mensuplarına ciddi eğitimler verildiğine vurgu yaptı.
 
zaman

 

 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs