En Sıcak Konular

Güvenli tatil için bunlara dikkat

24 Haziran 2010 09:19 tsi
Eğlenceli bir tatil, mangal partileri ve havuza gitmek için en uygun zaman yaz aylarıdır. Bazı basit önlemleri göz önünde bulundurarak yaz tatilinin tadını çıkarabilir, ayrıca güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, yazın gidebileceğiniz havuz, plaj, eğlence merkezi gibi yerlerde nelere dikkat etmeniz gerektiği bulunuyor. İşte almanız gereken başlıca önlemler:

Havuz güvenliği: Asla çocuklarınızı yüzme havuzunun içinde ya da yanında tek başına bırakmayın. Havuzun kenarında her zaman can simidi ile telsiz telefon ya da cep telefonu bulundurun. Şişirilebilir oyuncakları ya da nesneleri can yeleği yerine kullanmayın. Çocuklarınızı halk havuzuna gönderdiğinizde cankurtaran ya da sorumlu bir yetişkin olup olmadığından emin olun.

Sıcakta güvenlik: Güneş altında egzersiz yapmadan önce, susuz kalmadığınızdan emin olun. Fiziksel aktivite sırasında çocuklar düzenli olarak sıvı tüketmeli. Amerikan Pediatri Akademisi, her 20 dakikada bir sıvı içilmesini öneriyor. Dehidrasyonu önlemek için susamasanız bile su içmelisiniz. Ayrıca güneşte, ince ve açık renkli giysiler giyin.

Güneşe karşı önlem: Dışarıya çıkmadan önce güneş kremi sürün, sudan çıkınca ve birkaç saatte bir tekrarlayın. Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre güneş kreminiz en az 15 faktör olmalı, hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı sizi korumalı. Bebeklere ince ve uzun kollu giysiler giydirilmeli. Şapka bebeğin boynunu da korumalı. Çocuklar siperli şapka ve güneş gözlüğü takmalı. Günün sıcak olduğu saatlerde gölgede ya da içeride kalın, dışarıya çıkmayın.

Plaj güvenliği: Sahilde cankurtaranların belirttiği kurallara uyun. Denizin içinde açıklanan sınırın geçmeyin. Plaj kumu sıcak olabilir, bu nedenle uygun bir terlik giyin.

Eğlence merkezinde güvenlik: Birçok eğlence merkezi veya lunaparkta ilk yardım istasyonları bulunuyor. Fakat yine de yanınıza bandaj ve ağrı kesici ilaç bulundurun. Eğer dışarıdan yiyecek getirmenize izin varsa, yanınıza bol bol su alın. Gideceğiniz eğlence merkezinin özelliğine uygun ayakkabılar giyin.

zaman online



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,623 µs