En Sıcak Konular

Emniyet, Genelkurmay'ı uyardı

24 Haziran 2010 08:40 tsi
Emniyet, Genelkurmay'ı uyardı İstihbarat birimleri, şiddeti ülke geneline yaymayı hedefleyen PKK terör örgütünün şimdi de rehine peşinde olduğu bilgisine ulaştı.

Emniyet’ten gelen bu bilgi üzerine harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı olası rehin alma olaylarının önüne geçmek amacıyla Güneydoğu’ya özel eğitimli MAK ekipleri sevk etti.

PKK terör örgütünün şiddeti tüm ülkeye yayma hedefiyle kırsal alan dışına çıkarak ses getirecek eylemler yapacağı, şehir merkezlerine ineceği istihbaratını tüm ilgili birimlerle paylaşan; olası hedefleri ise polis merkezleri, askeri birlikler, devriye araçları, nöbet noktaları, lojmanlar olarak sıralayan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı şimdi de PKK yöneticilerinin gözaltına almalara karşı güvenlik kuvvetlerine topluca karşı koyulması ve “Rehine” alınması talimatı verdiğini tespit etti.

İstihbarat’tan gelen bu bilgi üzerine harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı, olası rehin alma olaylarının önüne geçmek ve erken hareket etmek için Güneydoğu bölgesine Muhabere Arama Kurtarma (MAK) kuvvetleri sevk etti.

İHBARA DİKKAT

Öte yandan istihbaratın gizli ibareli yazısında sahte ihbarlara da dikkat çekildi. Örgütün güvenlik güçlerini, PKK bayrakları ve örgüt içerikli pankartlarla önceden patlayıcı madde yerleştirilen bölgeye çekerek zaiyat verdirmeyi hedeflediği bilgisi de İçişleri Bakanlığı’na iletildi.

Terör örgütünün artan eylemleri üzerine kritik noktalarda nöbet tutan polislere çelik yelek ve kask giyme zorunluluğu da getirildi.

POLİSE ÇELİK YELEK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce teşkilata gönderilen gizli ibareli yazıda, güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve personelin can güvenliğinin sağlanması istendi. Şüpheli kişilere hassas yaklaşılması ve ihbarlara en az iki ekibin gönderilmesi talimatı verildi.

CANLI BOMBA TİMİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ise tüm ilçe ve şube müdürleri ile toplanarak harita üzerinde olası saldırılar ve alınacak önlemleri masaya yatırdı. Özellikle Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve bakanlara yönelik olası eylemler için teyakkuza geçildi.

PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında eğitimlerini tamamlayan 7-8 kişilik bir grubun canlı bomba eylemi yapmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya gibi metropol kentlere gönderileceği bilgisi çerçevesinde de halkın toplu bulunduğu yerlerde denetimler artırıldı.

haberturk



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs