En Sıcak Konular

Suriye ve İran'dan İsrail cezalandırılsın çağrısı

23 Haziran 2010 22:04 tsi
Suriye Devlet Başkan Yardımcısı El Şara ve İran Meclis Başkanı Laricani İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması gereğine vurgu yaparak Özgürlük Filosuna yönelik kanlı saldırısı sebebiyle İsrail'in cezalandırılmasını istedi.

Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara resmi ziyaret amacıyla bulunduğu İran'da Meclis Başkanı Ali Laricani ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular değerlendirildi.

İran ve Suriye arasındaki ilişkilerin tanık olduğu gelişmelerin de ele alındığı görüşmede bu ilişkilerin bölge güvenliği ve istikrarının yanı sıra ortak çıkarlara hizmet etmesi gereği vurgulandı.

El Şara ve Laricani aynı zamanda başta İsrail'in Filistin halkına yönelik aralıksız devam eden saldırıları ile uluslararası ve insan hakları ihlalleri gibi bir dizi bölgesel konuyu da görüştü. El Şara ve Laricani görüşmede, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın tamamen kaldırılması ve birçok Türk vatandaşının şehit düştüğü özgürlük filosuna yönelik korsanlığından dolayı İsrail'in cezalandırılmasının gereği vurgulandı.

Yapılan görüşmede ayrıca Irak konusuna da değinildi. Irak ile ilgili olarak, Irak halkının tüm kesimlerinin isteklerini karşılayacak ulusal bir hükümetin kurulması ve bunun Irak'a ilaveten bölge istikrarına katkı sağlayacağı konusunda iki tarafın mutabık olduğu belirtildi. Görüşmeye Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Hamit Hasan, İran Şura Meclisi Üyesi Muhammed Kerim Abidi ve İran'ın Şam Büyükelçisi Ahmet Musevi katıldı.

Öte yandan El Şara dün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinajad tarafından kabul edilmişti. Görüşmede İsrail İsrail'in Gazze ablukasını kaldırması ve İsrail'e uluslar arası bir soruşturmanın açılması gereğine işaret edilmişti.

El Şara aynı zamanda İran Milli Güvenlik Müsteşarı Sait Celili ile uluslararası ve bölgesel bir dizi konuyu ele almıştı. El Şara ve Celili arasında gerçekleşen görüşmede, İran'ın nükleer dosyasının barışçıl yollarla çözümü önünde kapıları açan Türkiye ve Brezilya'nın katkılarıyla imzalanan üçlü anlaşmanın önemi konusunda görüş birliğinde oldukları kaydedilmişti.
 
cihan



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs