En Sıcak Konular

‘Ben de Kürt'üm, size mi kaldı hakkımızı savunmak’

23 Haziran 2010 20:57 tsi
Bugün 4 kentte 5 şehit cenazesi uğurlandı. Yüz binler ve devletin zirvesi cenaze törenlerine katıldı. Bir kardelen kızı olan Muşlu Elif Bölük’ün haykırışı ise güne damgasını vurdu.

Çağdaş Yaşama Destekleme Derneği’nce okutulan ve tek hayali olan öğretmenlik mesleğine adım atan sonra da jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük ile yuva kuran Elif öğretmen şehit eşinin cenaze töreninde PKK’lı teröristlere seslendi: Ben de Kürt'üm, size mi kaldı hakkımızı savunmak?

İstanbul Halkalı’daki PKK'nın askeri servis aracına bombalı saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük, memleketi İzmir’in Tire İlçesi’nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu ve sağanak yağmura rağmen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende, şehidin öğretmen olan eşi Elif Bölük ile kucağından inmeyen 2 yaşındaki kızı Eylül’ün hali yürek dağladı.  

 Elif Bölük, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesini ve fotoğrafını kızı Eylül’e göstererek, “Bak işte baban melek oldu kızım” sözleri yürek burktu. Doğu ve Güneydoğu’daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kampanyası sayesinde okuyan Muşlu şehit eşi Elif Bölük, terör örgütü PKK’ya yönelik tepkisini, “Ben de Kürt'üm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç” diyerek dile getirdi.

Şehit jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün cenazesi dün gece geç saatlerde memleketi Tire’deki Devlet Hastanesi morguna getirildi. Şehit astsubay Bölük’ün annesi 48 yaşındaki Kezban, 52 yaşındaki babası Salih ve kardeşi 22 yaşındaki Sinan Bölük’ün yaşadığı Doyranlı Köyü’ndeki evleri, taziyeye gelenlerin akınına uğradı. Bölük ailesinin yaşadığı ev ve çevresindeki sokaklar bayraklarla donatıldı. Çevredeki Zeytinova, Bayraktepe köylerinin girişlerine de bayraklar asıldı.

Köyde yaşayan özellikle yaşlı kadınlar ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle şehit ailesine destek verdi, teröre lanet yağdırdı.

Şehit eşinin cenazesini torağa vermek için İstanbul'dan köye gelen öğretmen Elif Bölük, 2 yaşındaki kızı Eylül’ü kucağından bir an olsun indirmezken, elini hiç bırakmadığı kayınvalidesiyle birlikte ambulansla askeri törenin yapılacağı Tire’deki İmam Hatip Camii’ne geçti. Minik Eylül’ün taşıdığı bayrakla, ambulansın içinde amcası Sinan’ın kucağında oturup dışarıyı izlemesi, araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturan vatandaşları hüzünlendirdi. Şehit Bölük’ün bayrağa tabutu Tire Devlet Hastanesi morgundan alınıp askeri törenin düzenleneceği camiye getirildi.

GÖKLER AĞLADI

Şiddetli sağanak yağmur altındaki törene, Bölük ailesinin yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP ve MHP İzmir İl Başkanları, şehidin dayısının oğlu Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

BABASINA EL SALLADI

Kadın astsubayların teselli etmeye çalıştığı şehit eşi Elif Bölük, kucağından indirmediği kızı Eylül ile bir ara şehit eşinin tabutunun yanına gitti, üzerine kapanıp ağladı, öptü ve fotoğrafını okşadı. Kızı Eylül'e eşinin fotoğrafını gösteren Elif Bölük, “Bak işte baban melek oldu kızım” dedi. Bu sırada, herşeyden habersiz olan ve emziğini ağzından düşürmeyip ara ara kreker yiyen minik Eylül ise şehit babasının fotoğrafına doğru el salladı. Kendi alyansının üzerine eşinin alyansını da taktığı dikkati çeken Elif Bölük ile kızı Eylül'ün tabuta çiçekler bırakması yürek dağladı. Şehidin annesi, babası ve kardeşi de tabutun üzerine kapanıp gözyaşı döktü.Bu sırada, sağanak yağmura rağmen cami dışında toplanan yediden yetmişe binlerce kişiden oluşan kalabalık tekbir getirip, sloganlarla terörü lanetledi.

BAKAN GÖNÜL’ÜN ETRAFINDA ETTEN DUVAR

Öfkeli kalabalık, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Hepimiz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Mecliste PKK İstemiyoruz’ diye sloganlar attı. Bu sırada hükümet aleyhine de sloganlar atıldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün çevresinde, olası tepkilere karşı korumalar etten duvar ördü. Aileye taziyede bulunması sırasında şehit babası Salih Bölük’ün Bakan Gönül’ün boynuna sarılarak bir süre ağlaması dikkati çekti.

YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOY

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, şehidin babası Salih ve kardeşi Sinan Bölük en ön sırada, Bakan Gönül ve Orgeneral Kıvrıkoğlu’nun yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehit Mehmet Çağlar Bölük için saygı yürüyüşü yapıldı. Cenazenin araca konulmasının ardından, eşi Elif Bölük başta olmak üzere yakınları da bir süre tabuta kapanıp cenaze aracıyla birlikte ilerledi. Hayatın durma noktasına geldiği bu anda, Tireliler de evlerinin balkonlarından şehidini alkış ve sloganlar eşliğinde uğurladı.

KARDELEN’DEN TOKAT GİBİ SÖZLER

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül camiden ayrılırken şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere yüzlerce araçtan oluşan uzun bir konvoy eşliğinde 13 kilometre uzaklıktaki Doyranlı Köyü’ne götürüldü.

Tören boyunca metanetli duruşuyla dikkati çeken Doğu ve Güneydoğu’daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kampanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı ortaya çıkan şehit eşi öğretmen Elif Bölük’ten mezarlıkta terör örgütü PKK’ye yönelik tokat gibi sözler geldi. “Yarın yine şehit olacak. Ben de Kürt'üm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç” diyen şehit eşi Elif'in bu sözleri yürekleri dağladı.

YAVRUSUNUN YELEĞİ KABRİNE KONULDU

Şehit eşi Elif Bölük, minik kızı Eylül’ün yeleğini, mezara yerleştirilen eşi Mehmet Çağlar Bölük'ün cenazesinin başucuna koydu. Tabutun üzerindeki Türk bayrağı da Elif Bölük ve baba Salih Bölük’e teslim edildi. Şehit Mehmet Çağlar Bölük’ün cenazesi, askerlerin omuzlarında araçtan indirildikten sonra köy mezarlığının dışındaki özel bir alana açılan kabire defnedildi.

hurriyet

 



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,383 µs