En Sıcak Konular

İsrail'in yeni halkla ilişkiler temsilcisi

23 Haziran 2010 20:29 tsi
İsrail'in yeni halkla ilişkiler temsilcisi 
Kanlı gemi baskınının ardından İsrail'in yeni politika değişikliğinin dünyaya anlatılması bakın kim seçilmiş...

Gazze'ye ablukanın yumuşatılması konusunda İsrail'in yeni politika değişikliğinin dünyaya anlatılması için seçilen temsilci Tony Blair oldu.     

İsrail'de yayımlanan Maariv gazetesi, Gazze yardım gemilerine yapılan kanlı baskının ardından, Gazze'ye ablukanın yumuşatılması konusunda İsrail'in yeni politika değişikliğinin dünyaya anlatılması için Dörtler Grubu'nun Orta Doğu Temsilcisi Tony Blair'in seçildiğini yazdı.

Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki politika değişikliğiyle ilgili çok az konuşurken, bunu dünya kamuoyuna Blair'in anlattığını örneklerle duyurdu.

"Netanyahu'nun partisi Likud'un grubunda konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptığını ve yabancı basına İngilizce bir açıklamayla yetindiği" belirtilen haberde, "Blair'in bir televizyondan diğerine koşuşturduğu ve iki gün içinde yabancı basın kuruluşlarına 6 demeç verdiği, zor sorulara karşı engin tecrübesiyle karşılık verip Gazze ablukasının yumuşatılması ve İsrail'in yeni politikası konusunda uluslararası kamuoyunun desteğini sağlamaya çalıştığı" kaydedildi.

Haberde, Netanyahu'nun yardımcılarının, objektif ve uluslararası alanda nüfuzu olan bir kişi olması nedeniyle Blair'in politika değişikliklerini sunmasının daha iyi olacağına karar verildiğini ifade ettiği belirtildi.

Blair'in geçen günlerde İsrailli ve Filistinli üst düzey yetkililer ve politikacılarla da bir araya geldiğine işaret edilen haberde, bunlar arasında Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, Başbakan Yardımcısı ve istihbarattan sorumlu Devlet Bakanı Dan Meridor, muhalefet partisi Kadima'nın lideri Tzipi Livni yer aldığı, Blair'in Ramallah'ta da Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Selam Feyyad ile görüştüğü hatırlatıldı.

cnnturk



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,021 µs