Kara propaganda makinası iş başında! | " /> iyibilgi özel" /> Kara propaganda makinası iş başında! | "/> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Kara propaganda makinası iş başında!

23 Haziran 2010 17:44 tsi
Kara propaganda  makinası iş başında! Söylentilere bakarsanız Beyaz Saray'da bu aralar istifa eden, edene...Üst üste gelen bu haberler Obama için pek de hayra alamet değil. Birileri Obama'ya mesaj mı veriyor? iyibilgi özel

20 Haziran günü, ajanslara şöyle bir haber düşmüştü:

"Beyaz Saray Genel Sekreteri Emanuel Rahm’ın, Başkan Barack Obama’nın yakın politik çevresi ile fikir uyuşmazlığı nedeniyle Kasım ayındaki ara seçimlerde istifa edeceği bildirildi." (Bkz: Obama yönetiminde derin çatlak)

Rahm, Demokratların ve Obama yönetiminin en güçlü isimlerinden biri. Emanuel'e atfedilen bu istifa haberi, Türk medyasında da Obama'nın aleyhinde bir gelişme olarak verildi. Oysa ertesi gün, bol küfürlü konuştuğu bilinen Rahm o haberi "çok sert" bir dille yalanladı.

Peki, bu söylentiyi kim neden ortalığa attı? Bunu anlayabilmek için biraz da Emanuel'in kim olduğuna daha dikkatli bakmakta fayda var.

Rahm Emanuel hakkında söylenen bir çok şey var. Kimi Yahudi kimliğinden dolayı onu İsrail'in adamı olmakla damgalarken, kimi tam tersine, İsrail'in radikal politikalarına Obama yönetiminde en çok muhalefet eden isim olduğunu söylüyor.

Uzun süre ABD'de muhabirlik yapmış, Amerikan siyasetini yakından tanıyan gazeteci Serdar Turgut, Emanuel'i şöyle tanımlamıştı:

"Rahm Emanuel dünyanın en iyi 'Trouble shooter'ıdır. Yani problem çözücüdür.

Yüksek düzeyde bir insanın başı belaya girdiği zaman arayabileceği en iyi insan Rahm Emanuel'dir. Çünkü o belanın önemli kişiye bulaşmadan üstünün örtülmesi konusunda uzmandır.

Clinton hakkında, Oval Ofis'teki oral seksi dışında, cinayetten uyuşturucu kaçakçılığına kadar birçok söylenti çıkarılmıştı. Hatta Beyaz Saray'ın biraz ilerisinde bir park yerinde otomobilinin içinde kendini vurmuş olarak bulunan eski Beyaz Saray görevlisinin Hillary ile ilişkisi olduğu için Başkan tarafından öldürüldüğü en ciddi gazetelerin birinci sayfalarında yer almıştı.

Rahm Emanuel müthiş bir operatördür ve gücünü kullanarak koruduğu insanları ayakta tutmayı çok iyi bilir.

Yani özetle; Obama onu Beyaz Saray'da en yakınında tutacağı kişi olarak atayarak çok iyi bir iş yaptı."

Şimdiye kadar yazılmış bir çok Rahm profili de, Serdar Turgut'un tespitlerini paylaşıyor.

Akşam gazetesi yazarı ve Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli'ye göre ise çelişki dolu bir isim. İyibilgi'ye verdiği mülakatta, Mahalli, Rahm Emanuel'i şöyle tanımlıyor:

"Rahm ile ilgili olarak çok değişik, farklı ve çelişkili bilgiler var. Obama daha başkan seçilmeden önce, ona çok yakın birisi olduğu için dikkatleri çeken birisiydi. Çelişkili tavırları dediğim şey şu: Yahudi kökenli olması ve babasının İsrail'de yaşamasından dolayı, 'İsrail yanlısı tavırları ile ilgili' çelişkiler söz konusu.  Zaman zaman babasının etkisinde kalarak, İsrail yanlısı politikalar sergiliyor. Obama'nın etkisinde kaldığı zamanlarda da siyonizm karşıtı tavırları gözlemleniyordu. Çünkü İsrail'in saldırgan tavırları, Obama'nın Ortadoğu politikalarını engelliyordu. Dolayısıyla büyük olasılıkla bu çelişkiyi yaşadığı için böyle bir istifayı düşünmüş olabilir.

Bundan bir ay önce oğlunun barmitzvah (erkekliğe ilk adım) töreni için İsrail'deydi. Tam da Gazze yardım filosuna İsrail saldırısının gerçekleştiği zaman. O arada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile kavga ettiği söyleniyor. İsrail'in kanlı saldırısından dolayı, Netanyahu'ya ABD'yi zorda bıraktığı için kızmış. Çelişki de işte tam burada. Hem bir yandan oğlunun törenini İsrail'de yapıyor, hem de öteki tarafta Netanyahu ile kavga ediyor. "



Kim ne derse desin, Emanuel'in İsrail ve Beyaz Saray arasındaki organik bağ oluşu göz ardı edilemeyecek gerçeklerden biridir.

Onunla ilgili bu söylentilerin ortaya çıkması, nasıl yorumlanmalı?

Birileri bu spekülatif haber ile Obama'ya "dikkatli ol" mesajı gönderiyor olabilir mi?

Afganistan'daki ABD komutanının istifası, öbür tarafta Emanuel'in istifa söylentileri...

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 1,287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs