En Sıcak Konular

Obama yüz yüze görüşecek

23 Haziran 2010 16:08 tsi
ABD Başkanı Barack Obama'nın "kendisini hayal kırıklığına uğrattığı" açıklamasını yaparak büyük bir skandala imza atan Afganistan'daki ABD güçlerinin komutanı Stanley McChrystal'la başkan Obama Beyaz Saray'da yüz yüze görüşecek.

Orgeneral McChyrstal'la görüşme öncesi açıklama yapan ABD Başkanı Obama, Afganistan'daki güçlerin komutanı McChyrstal'ın, Rolling Stone dergisine verdiği mülakatın bir "muhakeme hatası" olduğunu söyledi.

McChyrstal'ı Washington'a çağıran ABD Başkanı, görevden alıp almama kararını kendisiyle yapacağı görüşmeden sonra vereceğini belirtti.

Afganistan'daki ABD güçlerinin komutanı McChrystal, söz konusu mülakatta Obama dahil Washington yönetiminin üst düzey isimleri hakkında alaycı ifadeler kullanmıştı.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM

Rolling Stone dergisi cuma günü piyasaya çıkacak sayısı için McChrystal, yardımcıları ve danışmalarıyla görüşmelerden derlenen “Firari General” başlıklı bir yazı hazırladı. Yazıda General McChystal, ‘yalnız kurt’ olarak tanımlandı. Buna göre komutan, ABD Başkanı Barack Obama ile Oval Ofis’teki ilk görüşmesini ‘düş kırıklığı’ olarak niteledi. Çünkü karşısında hazırlıksız bir başkan bulmuştu.

Başkan, Afganistan’a ek asker talebi için anlayışsız davranmış, 30 bin ek birlik gönderma kararını bile aylar sonra alabilmişti. McChrystal’in danışmanları da Obama Yönetimi’nin Amerikan askerlerinin eve dönüş tarihi olarak Temmuz 2011’i vermesini “keyfi bir tarih” olarak değerlendirdi.

ÖZÜR DİLEDİ

Afganistan’ın başkenti Kabil’den açıklama yapan General McChrystal, çok üzgün olduğunu, bu sözlerin zayıf muhakeme yeteneğini yansıttığını ve Obama yönetimine büyük saygı duyduğunu söyledi. McChrystal, dün acilen Beyaz Saray’a çağrıldı. General, Beyaz Saray’daki aylık toplantıya bu kez telekonferans yöntemi yerine bizzat katılarak rapor verecek.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,604 µs