En Sıcak Konular

Demokratik kazanımlardan vazgeçilmez

23 Haziran 2010 16:00 tsi
Demokratik kazanımlardan vazgeçilmez Fethullah Gülen, terör saldırılarının göstere göstere yapıldığını belirterek, bunun 'daha önce defalarca görülen karanlık oyunların bir yenisinin sahneye konulmasından ibaret olduğunu' söyledi.

Gülen, "Milletimizin yapması gereken, meydana gelen üzücü olayları, çirkin emelleri için kullananların kışkırtmalarına gelmemek; insan hakları ve demokratik alandaki kazanımlarımızı kaybettirecek düşünce ve hareketlere prim vermemektir." ifadelerini kullandı.

Zaman Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

Fethullah Gülen, son dönemde meydana gelen terör saldırılarının ardından bir taziye mesajı yayımladı. Söz konusu saldırıların Türkiye'yi demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırmak için 'karanlık odaklar' tarafından sahneye konulduğunu aktaran Gülen, kirli planların amaçlarına ulaşamayacağını belirtti. Gülen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Son günlerde birbiri ardına meydana gelen terör olaylarında şehit düşen veya yaralanan vatan evladının haberleri bir kere daha hepimizin yüreğini yakmaktadır. Öncelikle, başta şehit ve gazilerimizin kederli aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer Emniyet güçlerinin mensuplarına ve bütün milletimize başsağlığı ve 'geçmiş olsun' dileklerimi arz ederim. Göstere göstere yapılan terör saldırıları, daha önce defalarca görülen karanlık oyunların bir yenisinin sahneye konulmasından ibarettir. Bütün bir toplumun içini acıtan terör, beslendiği kaynaklarla aslında geleceğimizi karartmayı, ülkemizi demokrasiden ve insan haklarından uzaklaştırmayı hedeflemektedir. Dün olduğu gibi bugün de, ülkemiz ne zaman insan hakları, gelişmiş bir demokrasi ve çağdaş hukuk prensipleri açısından dünya standartlarına ulaşmak için adım atsa, şer odakları da hemen atağa geçip koca bir halk üzerinde kanlı oyunlarını devreye sokmaktadırlar."

DEMOKRATİK KAZANIMLARDAN VAZGEÇEMEYİZ

"Son günlerde meydana gelen karanlık olayların hepimizi üzdüğü ve endişeye sevk ettiği bir gerçek olsa da, buna karşı ortaya konulacak çözüm önerilerinin, bu karanlık olayları planlayanların amaçlarına hizmet etmeyecek şekilde olması zaruridir. Terörden olduğu kadar, darbelerden ve olağanüstü hallerden de canı çok yanan insanımız, hâinlere en güzel cevabı sağduyu, dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla verecektir. Milletimizin yapması gereken, meydana gelen üzücü olayları, çirkin emelleri için kullananların kışkırtmalarına gelmemek; insan hakları ve demokratik alandaki kazanımlarımızı kaybettirecek düşünce ve hareketlere prim vermemektir. Parti, mezhep ve etnik kimlik ayrımı yapmadan teröre karşı ortak tavır almak; şer odaklarına boyun eğilmeyeceğini birlik ve beraberlik tablosuyla ortaya koymaktır. İster demokratik açılım ister kardeşlik projesi, adı ne olursa olsun, insanımızın birlik, beraberlik ve sulh atmosferinde yaşaması ve demokrasimizin maneviyata da açık en üst çizgiye çıkarılmasına sağduyu ile katkıda bulunmaktır.

Bu vesileyle, kanlı ellerin saldırılarında ahirete yürüyenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; acılı ailelere ve bütün milletimize taziyetlerimi arz ediyorum. Milletimizin, metanetli ve vakur duruşuyla bu badireleri de atlatıp hak ettiği aydınlık günlere ulaşacağını ümit ediyorum."



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs