En Sıcak Konular

Polise taş atan çocuğa 10 yıl 8 ay hapis

23 Haziran 2010 14:47 tsi
TBMM'den bir türlü çıkamayan taş atan çocuklar yasası beklenirken, bir çocuk daha 10 yıl hapis cezası aldı.

Şanlıurfa'da 2008 yılında düzenlenen izinsiz gösteride bir iş yerine molotofkokteyli ve polise taş attığı gerekçesiyle yargılanan çocuk 10 yıl 8 ay, DTP'nin Merkez İlçe Başkanı Salih Sağış da çocukları suça azmettirdiği gerekçesiyle 20 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa'da 2008 yılının ekim ayında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde sözde fiziki işkenceye maruz kaldığı iddiasıyla düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan 1'i çocuk 6 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada, tutuklu sanıklar Salih Sağış, İbrahim Halil Çelikdemir, Velit Yıldızoğulları, Erkan Gümüştaş, Muhittin Beyazıt ile suç tarihinde 17 yaşında olan M.B. hazır bulundu.

Sanıklar, son savunmalarında, atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, suç tarihinde 17 yaşında olan sanık M.B'yi Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 4 yıl 2 ay, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçundan 6 ay ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/c maddesinde yer alan ''dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etme'' suçundan 2 yıl 9 ay, ''izinsiz patlayıcı madde bulundurma'' suçundan 2 yıl 10 ay ve ''mala zarar verme'' suçundan 5 ay olmak üzere toplam 10 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan, kapatılan DTP'nin Merkez İlçe Başkanı Sağış ve Muhittin Beyazıt'ı da TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca 20'şer yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, verilen cezada ''atılı suça çocukları azmettirdikleri'' gerekçesiyle 1/3 oranında artırım yapıldığını bildirdi. Diğer sanıklar İbrahim Halil Çelikdemir ve Velit Yıldızoğulları 16'şar yıl, Erkan Gümüştaş 15 yıl 5 ay hapisle cezalandırıldı.

Kaynak: Ajanslar



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs