En Sıcak Konular

MHP'den Başbakan'a hodri meydan

23 Haziran 2010 13:46 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasını AK Parti hükümetinin kaldırdığına ilişkin bir tek Bakanlar Kurulu kararı göstermesi durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemeye hazır olduğunu ifade ederek, “OHAL'

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın dün grup toplantısında yaptığı konuşmaya cevap verdi.

Ak Parti grup toplantısında “yalan rüzgarlarının” estiğini öne süren Vural, “terör üzerinden siyaset yapmayın” diyen Erdoğan'ın “MHP'yi İmralı ile aynı çizgide göstererek” terör üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın “Genelkurmay Başkanımıza da söyledim, muhalefet liderleri de burayı (Gediktepe) görmeli...” sözlerini eleştiren Vural, “Sen, Genelkurmay Başkanı ile siyaset mi konuşuyorsun? Bizim yüreğimiz, canımız orada atıyor ama senin ki Kandil'de Erbil'de atıyor” diye konuştu.

Hükümetin 8 yıldır Türkiye'yi yönettiğini anımsatan Vural, “Yaşananların hesabını vereceksin. Hiçbir yere kaçamayacaksın. Zeytinyağı gibi üste çıkmana izin vermeyeceğiz” dedi.

OHAL'İN KALDIRILMASI

MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Erdoğan'ın “19 Temmuz 1987'de uygulamaya konulan OHAL'i 30 Kasım 2002'de biz kaldırdık” açıklamasını da eleştirerek, “Hodri meydan. Başbakan OHAL'i kendilerinin kaldırdığı bir tane Bakanlar Kurulu kararı göstersin kendisinden özür dilemeye hazırım” ifadelerini kullandı.

OHAL'in kaldırılmasına ilişkin tarihler açıklayan Vural, 23 Ekim 1999'da Siirt, 28 Haziran 2000'de Van, 19 Haziran 2002'de Hakkari ve Tunceli'den uygulamanın kaldırıldığını söyledi. Vural, diğer iller içinde 30 Temmuz 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla OHAL'in son kez 4 ay uzatıldığı belirterek, “OHAL'i biz kaldırdık. OHAL'siz ve terörün sıfırlandığı bir Türkiye bıraktık” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın “OHAL'i biz kaldırdık” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını anlatan Vural, “Türkiye'nin bir kısmının PKK'nın olağanüstü haline bırakıldığını” iddia etti. Başbakan'ın 2000 ve sonraki yıllarda yaşanan terör olayları verilen şehitlerle ilgili açıkladığı sayıların da gerçeği yansıtmadığını ileri süren Vural, “Bir Başbakan rakamlarla milleti kandırıyorsa yanına kırmızı nokta koyun” dedi.

TERÖRİST BAŞININ İDAMI

Vural, Başbakan Erdoğan'ın, terörist başı Abdullah Öcalan'ı teslim edenlere idam edilmeyeceğini ilişkin yazılı güvence verildiği yönündeki sözlerine de cevap verdi.
Terörist başı Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği tarihte MHP'nin Meclis'te bile olmadığını söyleyen Vural, “Hodri meydan. İspatlamayan namerttir. Eğer böyle bir belge varsa derhal açıklansın” diye konuştu. Bu konuyu Başbakan Erdoğan ile televizyonlarda tartışmaya hazır olduklarını ifade eden Vural, “2002'de idam cezasının kaldırılmasına MHP karşıydı. O dönem idamın kaldırılmasına Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları destek verdi” iddiasında bulundu.

İlk önce idam cezasının kaldırılmasının “savaş, yakın savaş tehlikesi ve terör” suçlarını kapsamadığını öne süren Vural, Daha sonra Ak Parti'nin idam cezasını koşulsuz kaldırdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, şehit ailelerinin televizyonlarda gösterilmesi konusunda medyayı eleştirmesine de değinen Vural, “şehit cenazelerinde nasıl davranacağımızı, nasıl namaz kılacağımızı sana mı soracağız? Şehit kimmiş git Diyanet'e sor da öğren” diye konuştu.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin “püsküllü yalan” olduğunu iddia ederek, kağıtlardan yapılmış püskülü gösterdi.

Hürriyet



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,933 µs