En Sıcak Konular

Dikkat! Çocuğunuz park kurbanı olmasın

23 Haziran 2010 13:29 tsi
Uzmanlar, parklarda çocukları bekleyen büyük tehlikelere dikkat çekiyor...

Tatille birlikte çocukların parklara akın etmesi, oyun kazalarını da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, parklarda minikleri bekleyen büyük tehlikelere dikkat çekti. Yaz mevsiminin başlaması ve okulların tatile girmesinin ardından, çocuklar için oyun sezonu da açıldı. Kent genelindeki açık alanlar ve parklar, bugünlerde çocukların akınına uğrayacak. Eve kapandıkları kış aylarında genellikle ev kazalarına maruz kalan çocukları, şimdi de parklarda oyun kazaları bekliyor.

PARKLAR GÜVENLİ Mİ?

Kaydıraktan düşme, oyun aletlerine parmak sıkıştırma, koşarken çarpma ya da  benzeri kazalar, çocukların çeşitli şekillerde yaralanmalarına yol açıyor. Bunoktada parkların güvenli bir şekilde düzenlenmesinin gerektiği belirtilirken, uzmanlar yaralanma durumunda yapılacaklar konusunda aileleri uyarıyor. Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm BaşkanıDoç. Dr. Fatih Parmaksızoğlu, yazın çocukları bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

ANNELERİN KAPISI

Doç. Dr. Parmaksızoğlu, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların parklara daha çok gitmesinin oyun kazalarını da beraberinde getirdiğine belirterek, bu kazaların annelerin de kabusu olduğunu söyledi. Parklardaki en büyük tehlikelerin başında el, ayak ve kol yaralanmaları ile parmak kopmalarının geldiğini belirten Doç. Parmaksızoğlu, şöyle konuştu: “Çocuklar oyun parklarında, sokaklarda veya evde parmak kopmasıyla sonuçlanan  kazalara maruz kalabiliyor. Böyle durumlarda hiç vakit kaybetmeden temiz bir torbanın  içine kopan parçayı koyarak hastaneye gelmek gerekir.

‘İKİ AYRI TORBAYA KOYUN’

Kopan parça, içinde buz kabı olan bir torbanın üzerine konulursa, iki ayrı torbada olacak şekilde en iyisi budur. İmkan varsa mikro cerrahi bölümü olan bir hastaneye gitmek gerekir.” Kopan uzuvların yerine dikilmesinde zamana karşı yarışın söz konusu olduğunu belirten Parmaksızoğlu, bu zamanı uzatan en önemli faktörün kopan organın usulüne uygun soğutulmuş şekilde nakledilerek hastaneye ulaştırılmaması olduğunu vurguladı.

KAYDIRAĞIN ZEMİNİ YUMUŞAK OLMALI

Parklardaki oyun araçları, kimi zaman çocukların canını yakıyor. Tahterevallilere, trabzanlara parmak takılması, tırmanma demirlerinden düşme gibi kazalar zaman zaman sonu hastanede biten yaralanmalara yol açıyor. Kaydırakların zeminlerinin toprak yerine beton olması da yaralanma nedenlerinin başında geliyor.

bugün

 

 

 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,786 µs