En Sıcak Konular

ATO'dan 'Milli Barış Projesi'ne çağrı

23 Haziran 2010 13:08 tsi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, son dönemde artan ve kente sıçrayan terör saldırılarını kınayarak, terörü sonlandıracak bir 'Milli Barış Projesi' çağrısı yaptı.

ATO Yönetim Kurulu, 'terör' saldırıları gündemiyle bir toplantı yaptı. Toplantıda, Yönetim Kurulu üyelerinin oybirliğiyle, Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partilere, vakit geçirmeden terör gündemiyle bir araya gelinmesi ve 'Milli Barış Projesi' oluşturulması çağrısı kararı çıktı.

ATO Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, son iki ayda hain terör saldırılarıyla 55 kişinin şehit olduğu, İstanbul-Halkalı'da yaşananlarla terörün artık dağdan kente indiğine dikkat çekildi.

Türkiye'nin son 20 yılında terör konusunun gündemden hiç düşmediği hatırlatılan açıklamada, "30 bin can ve 100 milyar dolara mal olan terör belası, ayrım yapılmaksızın tüm Türkiye'nin sorunudur ve bu sorun vakit geçirilmeden bitirilmelidir." denildi.

ATO meslek komitelerinden, krizin etkilerini yeni yeni üzerinden atmaya başlayan piyasaların terör nedeniyle yeniden durgunlaştığına dair bilgiler geldiği belirtilen açıklamada, ekonominin de saldırılardan etkilendiği, insanların sokağa çıkmaktan, saldırı olacak kaygısıyla alışveriş merkezlerine bile gitmekten korkar hale geldiği ifade edildi. Terörün, ekonomik ve sosyal açıdan ülkeyi tahrip ettiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Terör saldırıları, canımızı yakıyor, içimizi acıtıyor. Sürekli şehit haberleri alıyoruz. Her saldırının ardında dullar, yetimler, yıkılmış hayatlar kalıyor, aileler dağılıyor. 20 yıldır aynı sorun yeniden yaşanıyor. Buna artık son verilmesi için siyasi kararlılık gerekiyor.

PKK terörünün bitirilebilmesi için Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partiler koşulsuz, ön şartsız ve iç siyasi endişeleri taşımadan, sadece çözüm için bir araya gelmeli, hatta gerekirse kapalı oturumlarda sorunun çözümü tartışılmalıdır. Vakit geçirmeden yapılacak bu toplantılarla ortak bir akılla bir 'Milli Barış Projesi' oluşturulmalıdır. Ve bu proje bir daha terör sorunu yaşanmayacak şekilde hayata geçirilmelidir. Teröre son verecek siyasi parti liderleri, tarihin sayfalarına altın harflerle adlarını yazdıracaklardır."

cihan



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs