En Sıcak Konular

Acayip iddia: İran, 'kazayla' kurtuldu!

23 Haziran 2010 12:53 tsi
Acayip iddia: İran, 'kazayla' kurtuldu! Tabii 'şimdilik'...

Meksika Körfezi'nde, BP'ye ait olan 'Deepwater Horizon' petrol platformunda 20 Nisan 2010'da çıkan bir yangın sonucu, okyanus altındaki petrol kuyusundaki borularda patlama olmuş, o günden beri de tonlarca varil petrolün okyanusa sızması kontrol altına alınamamıştı. Dünya tarihinin şimdiye kadar gördüğü en büyük çevre felaketlerinden birine yol açan bu kaza ile ilgili her gün yeni bir komplo teorisi üretiliyor.

Bu olay üzerine biz de iyibilgi olarak, çeşitli teorileri size ulaştırmış ve bu felaketin bir kaza sonucu olmayabileceği şüphesini dile getirmiştik.

Bugün işleyeceğimiz haber de, "ana akım" medyada göremeyeceğiniz türden bir iddiaya dayalı.

Wayne Madsen adlı "alternatif medya sitesi" , Obama yönetiminin körfezdeki çevre felaketine yol açan kazayı tetiklemiş olabileceğini iddia etti.

Madsen'a göre herşey, kazanın gerçekleştiği Macondo'daki kuyuda 3-4 milyar varillik petrol rezervi olduğu BP tarafından keşfedilmesinden sonra başladı. Macondo'daki kuyu 35000 feet'in altında kalıyordu ve bu kadar derinden petrolü çıkartmak, günümüz teknolojisi ile hayli riskli olacaktı. Ancak Obama yönetimi, Pentagon ve Enerji Bakanlığı yetkililerine danıştıktan sonra, bu kuyunun açılmasına yeşil ışık yaktı, hatta ısrarcı oldu.

Kısaca, Obama hükümeti buradaki riskli operasyonda ısrarcı olarak, felaketin gerçekleşmesinde ister istemez pay sahibi oldu demeye getiriyor, Madsen.

Peki Obama yönetimi neden kuyu konusunda ısrarcı oldu? Hadi enerji bakanlığını anladık, neden Pentagon'dan bu konuda görüş alındı?

İşte bizi ilgilendiren esas kısım da burada.

"Çünkü olası bir İran saldırısında, İran Hürmüz Boğazı'nı petrol trafiğine kapatır ve dolayısıyla İran Körfezi'nden petrol akışı kesilirse, ABD ve müttefiklerine 8-9 ay yetecek kadar petrol sağlanabilsin"  diye, Obama hükümeti bu kuyuda ısrarcı oldu. Yani ABD, İran saldırısına hazırlık olsun diye bu kuyuyu istemiş.

Yukarıda yazılanlar gerçek de olabilir, dezenformasyon da (Obama yönetiminin bu aralar ateş hattında olduğunu göz önüne alırsak...) Ama göz ardı edilemeyecek bir senaryo varsa, o da olası bir İran savaşında, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatarak, körfez bölgesinden temin edilen petrol akışını kesmesi ve Batı dünyasını da etkileyecek bir petrol krizi başlatması olasılığıdır.

ABD ve İsrail muhakkak bu konu üzerinde düşünmüş olsa gerek. Hele finansal krizin verdiği zarar henüz geçmemişken, Meksika Körfezi'ndeki kaza üstüne bir de İran Körfezi kapanırsa, ortaya çıkacak bir petrol kriziyle ABD başa çıkabilir mi?

Dünyanın bir ucundaki körfezde yaşanan çevre felaketi, acaba öteki körfezin kaderini "şimdilik" değiştirmiş olabilir mi?

Göreceğiz.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 1,939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs