En Sıcak Konular

PKK'nın bu numarasını Mehmetçik yutmadı

23 Haziran 2010 12:57 tsi
Diyarbakır'da yapılan saldırıda PKK'lı teröristlerin fark edilmemek için asker üniforması giydikleri ortaya çıktı.

Diyarbakır Bağdere Jandarma Karakoluna sızmak isteyen PKK terör örgütü mensuplarının, nöbetçi askerleri yanıltmak için sivil araç tercih edip askeri kıyafet giydiği öğrenildi. Saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Salih Albayrak'ın teröristleri erken fark etmesi faciayı önledi.

Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde bulunan karakola pazartesi günü saat 20.00 sıralarında gri renkli Ford Conect marka bir otomobille saldıran teröristlerden aracın önünde oturan PKK'lı askerlerin yazın giydiği haki renk tişort giydi. Aracın arka koltuğunda oturan 3 PKK'lı ise hücum yelekli duruyordu.

Karakol bahçesine hızlı bir şekilde araçla girme girişiminde bulunan teröristleri karakol girişindeki nöbet kulesinde görev yapan Jandarma Onbaşı Salih Albayrak fark edip "dur" ihtarı çekti. Araçta bulunan PKK'lıların uzun namlulu silah ve el bombası çıkarttığını erken fark eden Albayrak, teröristlere ateş açtı.

Teröristlerin açtığı ilk ateş sonrası ise Albayrak şehit oldu. Karakolda görevli askerlerin saldırıya karşılık vermesi üzerine 3 PKK'lı araç içinde öldürüldü. 5 teröristin öldüürldüğü olayda Bağdere Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak ve jandarma er Muhammet Tavut, patlayan el bombasının parçalarından etkilenerek hafif yaralandı. Bu sırada yoldan geçmekte olan bazı araçlara kurşun isabet etti. Kurşunların isabet ettiği 3 vatandaş ise yaralandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, teröristlere yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla Bağdere köyünde bulunan birçok eve baskın düzenlendi. Görgü tanıkların ifadesine başvuruldu. PKK'lıların kullandığı aracı araştıran Jandarma ekipleri aracın kaydı üzerinde bulunan 1 kişiyi gözaltına aldı.

haberturk



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,796 µs