En Sıcak Konular

İsrail sitesinden Türkiye iddiası

23 Haziran 2010 12:24 tsi
İsrail sitesinden Türkiye iddiası İsrail'in Debka sitesi müthiş bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Hizbullah'ın lideri Türkiye'ye gelecekti ama korktu.

İsrail’in istihbarat çevreleriyle yakınlığıyla bilinen Debka istihbarat sitesi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın geçen hafta Türkiye’ye yapacağı öne sürülen ziyaretinin, İsrail korkusu nedeniyle iptal edildiğini iddia etti.

Debka’nın iddiasına göre Nasrallah, Türkiye, İran, Suriye ve bizzat Hizbullah’ın istihbarat servislerinin güvenlik garantisi vermelerine rağmen, Ankara ziyaretinden vazgeçti.

TÜRKİYE'DEN UÇAK TALEP ETTİ

İddiaya göre Nasrallah, İsrail istihbaratının vurmaya cesaret edemeyeceğini düşünerek önce Ankara’dan askeri uçak talep etti. Ancak talebi geri çevrildi. Bunun üzerine sırasıyla Suriye ve İran’dan askeri uçuk talebinde bulunan Nasrallah, her iki ülkeden de ret yanıtı aldı.

KARAYOLUNU GÖZE ALAMADI, GELMEDİ

Ancak iddiaya göre üç ülke de Hizbullah liderine, Ankara seyahati sırasında güvenlik garantisi verdi. Askeri uçak talebi reddedilen Nasrallah, Beyrut’tan Ankara’ya kadar karayolu ile 10 saatlik yolculuk yapmayı, İsrail tarafından tespit edilebileceği gerekçesiyle göze almadı.

Debka sitesi, Nasrallah ile ziyaret ayrıntılarını görüşmek üzere Beyrut’ta bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerinin bunun üzerine Türkiye’ye döndüğünü iddia etti.

ERDOĞAN HİZBULLAH'LA YAN YANA GÖRÜNMEK İSTEMEDİ

Site, MİT yetkilileriyle Nasrallah arasındaki görüşmelerin uzadığı sırada, Gazze olayının hemen ertesinde uluslararası alanda Türkiye lehine esen rüzgarın daha sonra tersine dönmesi üzerine, Başbakan Erdoğan’ın da “Hizbullah’la yan yana görünmekten” kaçınma kararı aldığını ileri sürdü. Debka, ziyaretin iptalinde bu kararın da rol oynadığını iddia etti



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,966 µs