'TAK'la atıyor | " /> 'TAK'la atıyor | "/>

En Sıcak Konular

PKK şehirlerde 'TAK'la atıyor

23 Haziran 2010 12:11 tsi
PKK şehirlerde 'TAK'la atıyor
İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırı, bölücü terör örgütünün şehir yapılanması Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK)'ni yeniden gündeme getirdi.

TAK, adını, ağırlıklı olarak 2004 yılına damgasını vuran eylemlerle duyurdu. PKK tarafından ilan edilen sözde ateşkesin sona erdiği 1 Haziran 2004 tarihinden 1 Kasım 2005 tarihine kadar olan dönemde Türkiye'nin batı bölgelerinde gerçekleşen sivillere yönelik 90 civarındaki eylemin büyük bölümü TAK adına üstlenildi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, İskenderun, Antalya ve Bursa'da; banka şubeleri, fabrikalar, mağazalar, benzin istasyonları, oteller, imalathaneler gibi sivillere ait bazı iş yerlerinin kundaklanması, bazı vatandaşların otomobilleri ile İstanbul'da belediyeye ait bir otobüsün yakılması, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası'nda yerli ve yabancı turistlere yönelik gerçekleştirilen bombalama eylemlerinde birçok kişinin ölmesi ve yaralanması, Van Valisi'ne yönelik suikast girişimi, polis kontrol noktalarına yönelik saldırılar bu terör örgütü tarafından yapıldı. Terör örgütünün televizyonu da sivillere yönelik bu terör eylemlerini kamuoyuna 'kahramanlık' örneği olarak lanse etti.


400 TERÖRİST EĞİTİM ALDI

Kandil Dağı'nda bulunan PKK kampında bomba eğitimi alan yaklaşık 400 terörist, TAK'ı oluşturdu. TAK'ın başında PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin de bir dönem sorumlusu olan Dr. Bahoz Erdal kod adlı Feyman Hüseyin var. Feyman Hüseyin, örgüt içerisinde hiyerarşide Murat Karayılan'ın altında yer alıyor.

İstanbul'da eylem hazırlığı içinde yakalanan terörist Mehmet Berk, PKK-TAK bağlantısını şöyle anlatmıştı: "Murat Karayılan tarafından oluşturulan TAK'ın Türkiye'de faaliyet yürütecek 25 kişilik grubundaydım. Kandil'de 2 aylık sıkı bomba eğitimi aldık. Karayılan beni 'Hacı Ahmet Korkmaz' adına düzenlenmiş sahte bir kimlikle Türkiye'deki turizm bölgelerine saldırı düzenlemek için 5 bin dolarla Suriye'ye gönderdi. Buradan İskenderun'a geçtim. Keşif yaparken yakalandım. Halen Kandil'de TAK üyesi 300 civarında bombacı var."

Gözü dönmüş terör örgütü TAK'ın sorumlusu ise "Bizim için önemli olan hedeflerimizdir. Orada sivil mi olur, asker mi olur, bürokrat mı olur, sivil gruplar mı olur, bizim için fark etmiyor." şeklinde konuşuyor. ABD tarafından 28 Nisan 2006 tarihinde açıklanan "Terörizm Raporu"nda; kendilerini TAK olarak tanıtan terörist grubun PKK/Kongra-Gel'in uzantısı olduğu ve Türkiye'nin batısı ile İstanbul'daki saldırıların çoğunun sorumluluğunu bu grubun üstlendiğine dikkat çekiliyor. TAK'ın yeni üyeleri daha çok üniversite öğrencileri ve bayanlardan oluşuyor.

Militanlar şehirlerde eğitim görüp eylem stratejileri geliştiriyor. Her teröristin, hem görev hem de uzmanlık alanı var. Kimi suikast kimi de bomba düzeneği hazırlama ve patlatma konusunda profesyonel eğitim alıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki birçok ilde elemanı bulunan TAK, asıl ağırlığı batı ve güney illerine veriyor. Özellikle, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Mersin, Adana gibi şehirlerde ağırlıklı olarak konuşlanmış durumda.


ANAFARTALAR SALDIRISINI DA TAK YAPTI

Ankara'nın Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı'nda 9 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan patlamayı da TAK üstlendi. Terör örgütü TAK, internet sitesinde 2007 yılında gerçekleşen hain saldırıyı arkadaşları Güven Akkuş'un yaptığını belirtiyor. Sokak pususu, sabotaj ve suikast gibi saldırıların nasıl yapılacağını sitesinden aktaran terör örgütü, "Sokak taktiklerinde sürpriz saldırılar düzenlemek esas alınır. Düşmanın taktiklerine nasıl karşılık verileceğini bilmek çok önemlidir. Miğfer takınmış, kalkan ve zırh kuşanmış kuvvetlere karşı en etkili yolla saldırıya geçme esas alınır. Pusular, sürpriz olarak gerçekleştirilen hücumlardır. Yanlış bir işaret vererek düşmanı pusuya düşürmek mümkündür. Pusular, düşmanda korku ve güvensizlik yaratır." ifadelerine yer veriliyor. Örgüt, gerçekleştirdiği 24 eylemden övgüyle bahsediyor.
 
cihan



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs