En Sıcak Konular

Türkiye-Suriye Dostluk Barajı

23 Haziran 2010 11:20 tsi
Türkiye-Suriye Dostluk Barajı'nın temeli yılsonunda atılıyor...

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ve Suriye ortaklığı ile Asi Nehri üzerinde inşa edilecek olan Dostluk Barajı'na ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Şam'da temaslarda bulundu.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye, Suriye ve Irak arasında zaman zaman problemlere sebep olan su meselesine başka ülkelerin karışmak istediğini, ancak buna müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin, Fırat Nehri'nin suyunun üç ülkenin refah seviyesini artıracak şekilde ve adil bir biçimde planlanmasını istediğini vurguladı. Eroğlu, bu suların, üç ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve sulhun daha da pekişmesine vesile olacağını belirtti.

Türkiye ve Suriye işbirliği ile Asi Nehri üzerinde, iki ülke sınırında inşa edilecek olan Dostluk Barajı'na ilişkin teknik detayları içeren şartname ve tutanak, Suriye Sulama Bakanı Nadir EL Bunni ile Eroğlu tarafından imzalandı.

Tutanağın, Türkiye ve Suriye arasında bir milat olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, Dostluk Barajı'nın iki ülke arasında sıkı dostluğa vesile olacağını söyledi. Fırat ve Asi nehirlerinde kirlenmenin önlenmesi konusunda önemli adımlar atacaklarını belirten Eroğlu, bu konuda her iki tarafın heyetler oluşturacağını kaydetti.

Suriye Sulama Bakanı Bunni ise Bakan Eroğlu ile Bağdat'ta bakanlar düzeyinde 3'lü bir toplantının yapılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. Bunni, su kaynaklarının ve kalitesinin korunması gibi konuların yanı sıra bölgede olası iklim şartları ve alınacak tedbirleri de değerlendirdiklerini söyledi.

Bu yıl içerisinde çalışmaları tamamlanacak olan Dostluk Barajı'nın temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iştirakleriyle yıl sonunda atılacak.

CİHAN



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,355 µs