En Sıcak Konular

Osman Paksüt'e kötü haber

23 Haziran 2010 11:03 tsi
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün Emniyet tarafından dinlendiği iddialarına yalanlama geldi.

Emniyet'ten mahkemeye gönderilen yazıda, "Hizmet araçlarında ses almaya ve kaydetmeye imkân sağlayan hiçbir teknik donanım bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ü izleyerek 'görevi kötüye kullandığı' iddia edilen 3 emniyet görevlisinin yargılanmasına devam edildi. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar emniyet amiri Gökhan Ayhan, polis memurları Nesip Söylemez, Ahmet Teke ve avukatları ile şikayetçi Osman Paksüt'ün avukatı katıldı. Duruşmada 'tanık' olarak dinlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Mali Şube Müdür Yardımcısı Alparslan Çalışkan, sanıklardan Ayhan'ın olay sabahı kendisine bir bilgi kaynağının akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasıyla ilgili bilgi vereceğini söylediğini ifade etti. Ayhan'la birlikte Söylemez ve Teke'nin de görevlendirildiğini belirtti. Bir süre sonra görevli memurların kendisini arayarak 'bilgi kaynağıyla görüşemediklerini, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili ve eşinin kendilerine ithamda bulunduğunu' söylediğini belirten Çalışkan, memurların görev sırasında kullandıkları araçta sökülebilir kamera bulunmadığını aktardı.

Duruşmada, önceki celsenin ara kararı uyarınca bazı konuların sorulduğu Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verdiği cevabın dosyaya ulaştığı açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'gizli' ibareli cevabında, Osman Paksüt'ün bildirdiği 06 RBF .. plakalı aracın kuruma ait olmadığı belirtildi. Resmi plakası 06 AA 10.. olan, 06 MNM .. plakalı Ford Connect marka aracın 10 Ekim 2006 tarihli makam onayına istinaden İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'ndan teslim alındığı, aynı aracın 14 Mayıs 2009'da da Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne kalıcı olarak tahsis edildiği kaydedildi. Şu ifadeler kullanıldı: "Bahse konu araç, belirtilen tarih aralığında daire başkanlığımızın demirbaş envanterinde kayıtlı olup bu tarihler arasında 'observasyon (izleme) ve hizmet aracı' olarak kullanılmıştır. Bununla birlikte, gerek 06 MNM .. plaka sayılı (resmi plakası 06 AA 10..) Ford Connect marka araçta gerekse daire başkanlığımız ve il KOM şube müdürlüklerinde kullanılmakta olan diğer hizmet araçlarında ses almaya ve kaydetmeye imkan sağlayan hiçbir teknik donanım bulunmamaktadır."



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs