En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

23 Haziran 2010 10:32 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bölümünde yağışlar, aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek.

Yağışların Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı bütün bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı, İç Anadolu'da batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.


METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu vb) karşı, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.


BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay ile öğle saatlerinden itibaren Antalya, Mersin, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Y

Yağışların bugün (Çarşamba) Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Yozgat, Kırıkkale, Sivas ve Kayseri ile zamanla Konya, Niğde, Nevşehir ve Aksaray çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun ve Ordu çevreleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize) kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Şırnak) ile zamanla batısı(Malatya, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 
cihan

 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs