En Sıcak Konular

İncelemeden karar verdi

23 Haziran 2010 09:04 tsi
İncelemeden karar verdi 
Erzurum’un “Dursun Çiçek davasıyla birleştirilsin” diye gönderdiği Erzincan Ergenekon dosyasını incelemeye gerek görmediğini belirten Şengün, diğer üyelerin inceleme kararına da şerh koydu...

Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Albay Dursun Çiçek’in yargılandığı İrtica ile Mücadele Planı davası ile birleştirilsin” diyerek gönderdiği Erzincan Ergenekon davasını incelemeye aldı. Ergenekon şüphelileri ile telefon dinlemelerine takılan Ergenekon Hakimi Köksal Şengün, Erzurum’un gönderdiği dosyayı incelemeye gerek görmeden “Yargıtay’da birleştirildi” diyerek mahkeme heyetinde yer alan diğer iki hakimin inceleme kararına şerh koydu.

YARGITAY ‘HEMEN GÖNDER’ DEDİ

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, fotokopi belgeler üzerinden yaptığı inceleme ile Erzincan Ergenekon davasını, Başsavcısı İlhan Cihaner’in yargılandığı ‘evrakta sahtecilik’ davasıyla birleştirip tüm tutuklularını serbest bırakmıştı. 11. Ceza Dairesi, Ergenekon Mahkemesi’ne de bir yazı göndererek, Erzurum 2. Ağır Ceza’nın gönderdiği Erzincan Ergenekon davasını ‘üzerinde hiçbir işlem yapmadan’ Yargıtay’a gönderilmesini istemişti.

‘YARGITAY BİRLEŞTİRDİ ZATEN’

Ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Erzincan dosyasının kendilerine ulaşmasının ardından ‘birleştirme’ talebini görüştü. Toplantı sorası konuşan Başkan Köksal Şengün, Yargıtay’ın birleştirme kararını okuduğunu ve dosyayı inceleme gereği duymadığını belirterek “Erzurum dosyasının Dursun Çiçek dosyasıyla birleştirilmesine karşı çıktım. Yargıtay zaten dosyaları birleştirmiş. Burada birleştirilmesine gerek yok” dedi.

İKİ ERGENEKON HAKİMİ İNCELİYOR

‘Dosyayı inceleme’ kararına 1.5 sayfalık bir muhalefet şerhi koyduğu öğrenilen Köksal Şengün, “Diğer iki üye dosyayı inceliyorlar’’ dedi. 13. Ağır Ceza üye hakimleri S. Sami Haşıloğlu ve Hasan Hüseyin Özese’nin incelemenin ardından kararlarını bu hafta içinde verecekleri kaydedildi.

‘Yargıtay Dursun Çiçek dosyasını birleştirmedi’ dedi

Ergenekon Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Yargıtay’ın Dursun Çiçek dosyasının örneğini kendilerine geri gönderdiğini belirterek “Yargıtay Çiçek dosyasıyla Cihaner dosyasını birleştirmemiş. Çiçek dosyası bizde’’ dedi. Ancak Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Cihaner’i tahliye ettiği duruşmada “Albay Çiçek davası yaklaştığı için dosyanın İstanbul’a gönderilmesine” karar vermişti. 

star




Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs