En Sıcak Konular

Gemiyi ilk terk edenler...

23 Haziran 2010 08:46 tsi
Gemiyi ilk terk edenler... İşte 'adamımız' bu!

Dün, bir gazetenin internet sitesinde verilen haber, daha doğrusu haberin sunuluş tarzı, bugünlerde Türk dış politikasına yönelik eleştirileri, saldırıları anlamak için çok özel bir örnek teşkil ediyor. Türkiye'yi başkaları adına cezalandırma, Türkiye'ye başkalarının gözüyle bakma, başkalarının doğru-yanlışlarını Türkiye'nin doğru-yanlışları olarak sunma gibi çok ciddi bir algı sorunumuz var. Bu yaklaşım, zihinleri iğfal eden bir operasyona dönüşüyor bazen.

"Son darbe kendi ekibinden geldi" başlığı ile verilen haberin spotunda şu ifadeler kullanılıyor: "ABD'de destek oranı her geçen gün düşen Barack Obama'ya şimdi de kendi takımından kötü haber geldi. İddiaya göre Başkan'ın Kongre ile ilişkilerinden yasa tasarılarına kadar her şeyiyle ilgilenen sağ kolu Rahm Emanuel istifa ediyor..."

Devam eden cümlelerde, Emanuel'in istifa gerekçeleri sıralanmış. Söz konusu istifa, gerçekten bugünkü ABD yönetimine darbe mi yoksa iyi bir sonuç mu bir bakalım. Son günlerde Türkiye'yi R. Emanuel gibileri adına dövenlerin haberi böyle vermesinde yadırganacak bir şey yok aslında. Türkiye'ye yönelik salvoların kimlerden geldiğini bir kez daha anlamak için ibretlik bir örnek var önümüzde çünkü. Gelin R. Emanuel'in kim olduğuna birlikte bakalım ve kanaatimizi oluşturalım.

Obama yönetimi oluşturulurken özel kalem ilan edilen ve Beyaz Saray emrine verilen söz konusu kişiyi, 11 Aralık 2008'de "İşte Adamımız!" başlığı ile tanıtmıştık. Şimdi bir kez daha tanıtmak zorunlu hale geldi. Bakın R. Emanuel ne kadar önemli, ne kadar makbul bir adammış!

Aile geçmişi, gelişim süreci, ait olduğu çevre, üslendiği sorumluluklar, sırlarla dolu hikayesi, Nazi bağlantıları, yüzlerce Filistinlinin öldürülmesiyle ilgisi, Deir Yasin katliamıyla alakası ve kapkaranlık bir hayat!..

Bazılarına göre bir teröristin oğlu, "vaat edilen toprak" için savaşan örgütün mensubu. Küresel ekonomik krizin en önemli sebebi olarak gösterilen Hedge fon yöneticisi ve büyük paralar kazanan adam.

İsrail yanlısı değil, İsrail aşırı sağı mensubu.. Bildiğimiz anlamda bir Zio-faşist. Elinden gelse bütün Ortadoğu'yu dümdüz etmek isteyen biri. George Bush'u bile, İsrail'e yeterli destek vermediği için eleştiren adam. Tam anlamıyla ırkçı...

18 yaşına kadar İsrail vatandaşıydı. İsrail pasaportunu gizledi. 1991'deki Körfez Savaşı sırasında İsrail pasaportunu gün yüzüne çıkarıp, "ülkesi" İsrail'i Saddam'ın füzelerinden korumak için askere gitti. Lübnan sınırında görev yaptı.

Ailesi, 1931-40 yıllarında Naziler'le işbirliği yapıp Filistinlilere ve İngilizlere karşı savaşan terörist örgütlere mensuptu. Benahem Begin'e bağlı Irgun çetesinin üyesiydi. Siyasi suikastler yapıyor, BM temsilcilerini öldürüyor, Filistinlileri topraklarından sürmek için köy katliamlarına girişiyorlardı. Bu terörist operasyonlar İsrail devleti ilan edilene kadar devam etti. İşte "altın adamı"mızın geçmişi, bugünkü İsrail ordusu, bu terörist örgütlere uzanıyor. Amcası bu saldırılar sırasında ölür ve adamımıza amcasının adı verilir.

Babası Benjamin Auerbach'tır. Söz konusu örgütlere silah sağlayan isimlerdendir. Stern çetesi bu örgütlerden en radikalidir ve ailesi bu örgütle bağlantılıdır. İngiltere'nin Filistin'i terk etmesi ve İsrail devletinin kurulması için Nazilerle birlikte hareket ederler. İrgun'un çocukları, aslında Nazi müttefiki Yahudilerdir!

Auerbch soyadı sonradan Emanuel olarak değiştirilir. Adamınızın adı da Rahm yani Rahmim'dir. Rambo bile derlermiş kendisine. Clinton ekibinde yer alan, İsrail ve Ortadoğu ile ilgili her girişimin içinde bulunan kişidir. Babası gibi o da çifte pasaportludur. Hem İsrailli hem Amerikalı...

Ve Rahm Emanuel, Obama ekibinin başına getirilmiştir. O artık Beyaz Saray'daki en etkin kişidir. Hem Beyaz Saray'ı hem de Obama'yı yönetecek gerçek kişidir. Derhal İran konusunu tartışmaya açmıştır. Tıpkı ABD yönetiminde her zaman konumunu koruyan, ABD'den daha fazla İsrail aşırı sağına mensup olan diğer çifte vatandaşlar gibi. Kimler onlar?

Rechard Perle, Paul Wolfowitz, Lawrence Franklin, Douglas Feith, I. Lewis Libby, Eliot Abrams, Marc Grossman, Robert Zoellick, Ari Fleisher, David Frum, John Bolton, Eliot Cohen, Davud Wurmser ve daha niceleri. Hanry Kissinger'ı da ekleyelim.

Hepsi neocon ortağı. Hepsi ırkçı. Hepsi Yeni Amerikan Yüzyılı projesinin mensupları. Hepsi sekiz yıldır İslam dünyasını savaş alanına çeviren ekipten. Hepsi İsrail aşırı sağına mensup. Amerika'dan çok İsrail'e devlet olarak görür. Bu yüzden de ABD'nin sırlarına İsrail'e taşır. Bir çoğu nükleer casusluk olayına karışmış, soruşturmalar atlatmış. Aslında hepsi istihbaratçı. Tabi İsrail adına. Hepsinin ama hepsinin ortak iki noktası İsrail'e bağlılık ve İslam düşmanlığı. Bu yüzden ABD'nin siyasi gücünü, askeri gücünü kendi düşmanları üzerine salmışlardır.

İşte adamımız, Altın çocuk bu. İstifa eden, istifası Obama'ya darbe olarak sunulan "altın çocuk."

Bugünlerden ABD'de ve İsrail'den Türkiye'ye yönelen taarruzlar R. Emanuel ve yukarıdaki ekipten geliyor. Bu ülkede birileri, onlar adına hükümet dövüyor, ülke pataklıyor, felaket senaryoları yazıyor.

İbrahim Karagül / Yeni Şafak



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,860 µs