En Sıcak Konular

Şehit astsubayın abisi: Kardeşim beni örnek aldığı için Jandarma olmuştu

22 Haziran 2010 23:44 tsi
İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Personel Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in ağabeyi Jandarma Personel Başçavuş Cuma Çelik, kardeşinin, kendisini örnek aldığı için jandarma

Kardeşinin şehit olduğu haberini alır almaz İskenderun'a gelen Jandarma Personel Kıdemli Başçavuş Cuma Çelik, kendisini gözyaşları içerisinde bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.

Cuma Çelik, ''Sabah haberlerde izledim, 'Halkalı' deyince hemen İstanbul'daki arkadaşlara ulaşmaya çalıştım. Beni arayan kuzenim önce 'yaralı' olduğunu söylemişti, ancak daha sonra gerçeği söyledi, 'kalp rahatsızlığı' nedeniyle anneme söyleyemedim, kardeşlerime söyledim. Annem için korkuyordum, kardeşlerim şu an yanında metin olmaya çalışıyor'' dedi.

Doğu görevini Mardin İl Jandarma Komutanlığında yaptığını, şu an ise Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğunu belirten Cuma Çelik, şunları söyledi:

''Askerilikte 14 yılım geçti. Kardeşim beni örnek aldı. Üniforma ile geldiğim de gıptayla bakar, kendisinin de jandarma olmak istediğini söylerdi. Son olarak yine benimle konuştu ve sınavlarına girdi, kazandı. Kardeşim beni örnek aldığı için jandarma oldu.

İlk görevine Ankara İl Jandarma Komutanlığında başladı, daha sonra Batman, ardından İstanbul'a geçti. Yaklaşık 5 yıldır da İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevliyken Şırnak Komando Tugay Komutanlığına tayini çıktı. Annem yanına gitti, taşınma hazırlıkları yapıldı. Temmuzda İskenderun'da buluşacak, daha sonra Şırnak'a gönderecektik. Kademe olarak da azimle beni izledi, aramızda 3 dönem kalmıştı, şimdi o 'şehitlik' mertebesiyle rütbelerin en yükseğini almıştır. Vatan sağ olsun, mekanı cennet olsun.''

Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Emniyet güçlerine güveninin tam olduğunu ifade den Cuma Çelik, ''Faillerin bulunsun istiyoruz, TSK ve emniyet güçlerine güvenimiz sonsuz. Faillerin bulunacağına inanıyorum'' dedi.

Bu arada, Şehit Jandarma Personel Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in Modernevler mahallesindeki baba ocağı taziye ziyaretinde bulanan yakınları ve sevenlerinin akınına uğradı.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar ile Hatay'ın çeşitli ilçelerine bağlı belde belediye başkanları ile MHP ilçe Başkanı İbrahim Gül de şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Jandarma Personel Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, yarın İskenderun Kaptanpaşa Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,682 µs