En Sıcak Konular

Saldırıların sebebi bölgedeki gelişmeler

22 Haziran 2010 21:38 tsi
Saldırıların sebebi bölgedeki gelişmeler Cumhurbaşkanı Gül'den önemli açıklama.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu belirterek, ''Burada devletimizin kararlılığı çok açıktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çırağan Sarayı'ndan ayrılırken gazetecilerin, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Halkalı'da bugün yapılan saldırının haince ve kalleşçe olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve Türk Milletine de baş sağlığı diledi.

Gül, terörle mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Burada devletimizin kararlılığı çok açıktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Son günlerde yapılan toplantılarda her şey yeniden gözden geçirilmektedir. Askerimize, polisimize, güvenlik güçlerimize, herkese sonuna kadar güvenmek gerekir. Onların hepimiz sonuna kadar arkasındayız. Bu son gelişmeler terör örgütünün nasıl sıkıştığının ve nasıl artık bu tip kalleşçe işler yapmaya başladığının, geleceğiyle ilgili korkusunun emareleri bütün bunlar...''

Tüm toplumu dayanışma içinde olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Bütün siyasetçiler, partilerimiz, bütün sivil toplum örgütleri, basın camiası, bütün millet topyekun herkes çok güçlü bir şekilde dayanışma içerisinde, soğukkanlı şekilde, herhangi bir provokasyona ve tahrike fırsat vermeden, bütün meseleyi güvenlik güçlerine bırakacak şekilde hareket etmesi, ama teröre karşı da çok güçlü ve toplu bir şekilde hep beraber tavır ve dayanışma gösterilmesi, söylemlerin, her şeyin buna göre tekrar gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın neresinde olursa olsun terörün uzun ve kolay olmayan bir iş olduğunu ifade ederek, ''Devletimizin, milletimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin büyük fedakarlığı bundan sonra devam edecektir ve bu iş muhakkak bitecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, ''Komşu, dost ve müttefik ülkelerin terörle mücadelede işbirliğinin eksik ya da az olduğunu düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, ''Onlar kendi içimizde konuşacağımız konulardır. Ama terör örgütünün bu saldırganlığının altındaki korku, bölge ve bölgedeki gelişmelerle ilgilidir. Onun aleyhine olan gelişmelerle ilgilidir, bu kadar söyleyeyim size'' dedi.



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs