En Sıcak Konular

İDSB: Terörün artışı cesaret ve ümitleri kırmamalı!

22 Haziran 2010 17:03 tsi
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu son zamanlarda tırmanan terör olayları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” diyen Genel Sekreter Sadıkoğlu, açıklamasında terörün tırmanışını Türkiye’nin artan siyasi ve ekonomik istikrarına bağladı ve Kürt meselesinin çözümüne yönelik inisiyatiflerin teröre rağmen artması gerektiğinin altını çizdi.

“Terörün tırmanışı cesaret ve ümitleri kırmamalı! Şayet geri adım atılırsa, karamsarlığa ve korkaklığa prim verilirse asıl o zaman terör amacına ulaşır” diyen Sadıkoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin son yıllarda siyasi ve ekonomik istikrar kazanması, bölgesinde ve dünyada önemli ve itibarlı bir aktör durumuna gelmesi, içte ve dışta Türkiye’nin önünü kesmek isteyenleri harekete geçirmiştir. Bununla beraber artan terör olayları bir tek sebeple izah edilemeyeceği gibi terörün sadece askeri yöntemlerle de önlemeyeceği de artık açıkça anlaşılmıştır.

Bunun için bir yandan terörle etkin mücadele ederken, öte yandan hükümet ve sivil toplum kuruluşları ülkedeki kardeşlik ortamına kuvvet verecek çalışmaları artırarak devam etmelidirler. Terörle mücadele yöntemleri ile Kürt meselesinin çözümü için atılacak adımlar birbiriyle bağlantılı olsa da temelde ayrıdır. Kürt meselesi sadece Türkiye’nin değil, bölgenin ve hatta İslam dünyasının barış ve refahı önündeki en büyük engeldir. Bu engelin kaldırılması için hep birlikte kenetlenerek cesaretle ve ümitle gereken adımları atmalıyız.”



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs