En Sıcak Konular

İstanbul'da askere saldırıda şehit sayısı 5 oldu

22 Haziran 2010 16:09 tsi
Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı.

Halkalı askeri lojmanlardan personel alan sivil plakalı servis otobüsü Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken otobüsün yakınında meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Patlamada yaralanarak TEM Hospital Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan, jandarma astsubay Duran Bayram (32), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Hastaneye getirilmesinden itibaren 16 ünite kan verilen Bayram'ın kalbinin 3 kez durduğu bildirildi.

Astsubay Duran Bayram'ın ölüm haberi, hastanedeki yakınlarını ve meslektaşlarını gözyaşlarına boğdu.

Saldırıda, üniversite sınavına hazırlanan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ ile jandarma kıdemli üstçavuş Bekir Çelik, jandarma uzman çavuşlar Uğur Ekiz ve Çağlar Bölük de şehit olmuştu.

Sabah yedi sularında meydana gelen patlama sonucu yaralananların Halkalı Mehmet Akif Kalp Hastanesi'ne getirildiği bildirildi.

1'i genç kız 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İşte hayatını kaybedenlerin isimleri.

Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, Çağlar Bölükbaşı, Uğur Ekiz ve Buse Sarıyer adlı bir çocuk.


İlk belirlemelere göre ölenlerden ikisi uzman çavuş, birisi ise babasıyla birlikte okula gitmekte olan bir kız öğrenci olduğu öğrenildi. Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne kaldırılan iki yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi.

 

Olay yerinden yansıyan ilk görüntülere göre Halkalı'dan TEM Otoyolu çıkışına geçilen ve boş bir arazinin bulunduğu bölgedeki otobüslerin camlarının ve kapılarının parçalandığı görülüyor.

Saldırı sonrası otobüslerden birinin altında ve bagaj kısmında yoğun bir hasar olduğu belirtiliyor.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleriyle kontrol altına aldı. Ekipler incemelerini sürdürüyor.

Saldırıya hedef olan otobüslerden ilkinde ciddi bir hasar görülmezken ikinci aracın bagaj ve alt kısmında ciddi bir hasar meydana geldiği görülüyor.

Geçtiğimiz hafta da Halkalı'da Çevik Kuvvet Polisi servislerine bombalı saldırı gerçekleştirilmiş ve 18 polis yaralanmıştı.

GÖRGÜ TANIKLARI O ANI ANLATTI

Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlatılan bombayla 3'ü asker biri asker kızı 4 kişinin şehit olduğu olayın görgü tanıklarından biri çok çarpıcı iddialarda bulundu. NTV'ye konuşan görgü tanığı, sabah saatlerinde bir ses duyduğunu ve ardından da dumanlar gördüğünü açıkladı. Olay yerine gittiğinde yaralılarla karşılaştığını belirten görgü tanığı, yaralıların yoldaki otomobillerle hastanelere götürüldüğünü söyledi. Olay yerinde tam bir can pazarı yaşandığını anlatan vatandaş, olayın ardından bir kişinin kaçtığını gördüğünü iddia etti. Görgü tanığı, şahsın kaçtığını gören bir askerin de havaya 4 kere ateş ettiğini anlattı.

Bir başka görgü tanığı ise, "İşe giderken resmi arabalar geldi. Ben yol verdim, onlar gittiler. Peşimde bir taksi vardı, o da geçti. Patlama oldu. Otobüsün patlayan camlarından atlayanlar oldu. Çok büyük bir olay, görülmemiş bir olay yani. Çok şiddetliydi, bir duman çıktı ki... Benim ön camım kırıldı. Aracımdaki bir kişi gözünün üstünden yaralandı. Otobüsün tüm camları kırıldı. Adamlar ayaklarıyla camlara ayaklarıyla vurup, kendilerini dışarı attılar" şeklinde konuştu.

Patlama sonrası polisin hemen olay yerine geldiğini ifade eden şahıs, patlama sonrası olay yerinden bir kişinin kaçtığını söyledi. Görgü tanığı, bu sırada bir askeri personelin de hava dört el ateş ettiğini söyledi.

Otobüs şoförü: Vitesi yükseltemeden patlama oldu

Halkalı'da bombalı saldırıya uğrayan otobüsün şoförü Neşet Yeni, yeni hareket ettiklerini, vitesi yükseltemeden patlamanı meydana geldiğini söyledi.

Olayı anlatan Neşet Yeni, "Caddeye yeni çıkmıştım. Daha vitesi bile değiştiremeden patlama sesini duydum. Önce lastiğin patladığını zannettim. Ama daha sonra otobüsün paramparça olduğunu gördüm." diye konuştu.

Otobüste çok sayıda yaralının bulunduğunu söyleyen Yeni, "Bir kız çocuğunun durumu ağırdı, onu araçtan çıkardım." dedi.

Saldırıya uğrayan otobüs, olay yerinden kaldırıldı

Halkalı İstanbul Caddesi üzerinde sabah saatlerinde bombalı saldırıya uğrayan askeri servis otobüsü, olay yerinden kaldırıldı.

İlk incelemelerin tamamlanmasıyla birlikte servis otobüsü, kriminal inceleme için olay yerinden kaldırıldı.

Hain saldırıda, servis aracında bulunan 3 asker ile bir asker çocuğu şehit olmuştu.

OLAY YERİNDEKİ İNCELEMELER SÜRÜYOR

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin güvenlik güçlerinin incelemeleri sürüyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2 otobüs ve 1 minibüsten oluşan konvoy, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personelini görev yerine götürmek amacıyla Halkalı askeri lojmanlarından hareket etti. Konvoy, TEM Otoyolu bağlantı yolunda Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken uzaktan kumandalı ve parça tesirli bomba patlatıldı.

Patlama sonucu araçlardan birinde ağır hasar oluştu. Tüm camları kırılan ve bazı parçaları koparak çevreye savrulan otobüs, patlamanın meydana geldiği yerden yaklaşık 20 metre ileride durdu. Konvoydaki diğer 2 araçta da hasar oluştu.

Saldırı sonucu Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, jandarma uzman çavuşlar Çağlar Bölük ve Uğur Ekir şehit oldu. Ayrıca askeri personel kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ da hayatını kaybetti.

Olay yeri çevresinde geniş önlemler alan ve patlama alanını trafiğe kapatan güvenlik kuvvetleri, çevrede delil arama çalışmaları yürütüyor.

Bu arada, askeri personeli taşıyan otobüsün şoförü Neşat Yeni, AA muhabirinin soruları üzerine olayı şöyle anlattı:

''Saat 07.10 sıralarında ikinci viteste seyir halindeydim. Araçta birden patlama oldu. Yaralılara yardımcı oldum. 10 yaralı çıkardığımı hatırlıyorum. Otobüsün orta sıralarında oturan 17 yaşlarında genç bir kız vardı. Onun durumu ağırdı, sonradan öldüğünü öğrendim. Araçta 30-35 kişi vardı zaten. 6 aydır bu güzergahta çalışıyorum. Bu patlamanın ardından araç komutanı birkaç el ateş etti. Yardım çağrısında bulundu.''

Öte yandan, patlamada ağır hasar gören otobüsün araç komutanı olay yerinden kaçan mavi gömlekli bir kişi gördüğünü, havaya ateş açtığını, bu kişinin olayın faili mi yoksa korktuğu için kaçan bir vatandaş mı olduğunu anlayamadığını söylediği öğrenildi.

Olayda hayatını kaybedenlerden Uğur Eker'in evli, 7 ve 14 yaşlarında 2 çocuk babası olduğu, bir yakının düğünü için yarın izne çıkacağı öğrenildi.


Vali Mutlu: Bomba parça tesirli, uzaktan kumandalı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı'daki askeri personeli taşıyan servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 3 uzman çavuşun şehit olduğunu, ağır yaralanan 17 yaşındaki genç kızın da hayatını kaybettiğini söyledi. Mutlu, bombanın parça tesirli olduğunu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade etti.

Bombalı saldırının meydana geldiği yerde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personelini taşıyan ve 3 araçtan oluşan bir konvoyun Halkalı'daki askeri lojmanlardan hareket ettiğini söyledi. Saldırının en arkadaki servis aracına yönelik gerçekleştirildiğini belirten Mutlu, saldırıda 3 uzman çavuşun şehit olduğunu ifade etti. Mutlu, 17 yaşındaki genç bir kızın da yaşamını yitirdiğini belirtti. Bombanın ilk belirlemelere göre parça tesirli olduğunu kaydeden Mutlu, bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi. Daha önce de yine aynı bölgede polis servis aracına saldırı düzenlendiğini kaydeden Mutlu, "Şu ana kadar saldırıyı üstlenen yok." dedi.

Terörün hedefinin ayrıştırmak ve huzursuzluk oluşturmak olduğunu belirten Mutlu, Türk milletinin sağduyulu bir şekilde bu tür saldırıların üstesinden geleceğini vurguladı. Mutlu, olayın faillerinin mutlaka yakalanacağını sözlerine ekledi.

VALİ MUTLU, YARALILARI ZİYARET ETTİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü, ancak şu anda herhangi bir gözaltı olmadığını bildirdi.

Vali Mutlu, yaralıları ziyaret ettiği Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Halkalı'daki askeri lojmanlar çıkışında servis otobüsüne yönelik uzaktan kumandalı ve parça tesirli bombanın patlatılması sonucu 3'ü uzman çavuş, biri de askeri personel çocuğu olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Mutlu, ''Bu saldırıda 2'si ağır 12 yaralımız var. Ağır yaralılardan birinin tedavisi Bakırköy Devlet Hastanesinde, diğeri ise TEM Hospital'de sürüyor. Diğer yaralılarımızın durumları gayet iyi. Durumlarında herhangi bir hayati tehlikesi yok'' dedi.

Vali Mutlu, olayla ilgili gözaltına alınan olup olmadığı yolundaki soruyu da, ''Olayla ilgili çalışma sürüyor. Ancak şu anda herhangi bir gözaltı yok'' şeklinde yanıtladı.

Bu arada, olayın ardından Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 7 yaralıdan 2'si, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildi.

BAŞBUĞ, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, olayda yaralananlarla görüşüyor.

Otobüs şoförü: Vitesi yükseltemeden patlama oldu

Halkalı'da bombalı saldırıya uğrayan otobüsün şoförü Neşet Yeni, yeni hareket ettiklerini, vitesi yükseltemeden patlamanı meydana geldiğini söyledi.

Olayı anlatan Neşet Yeni, "Caddeye yeni çıkmıştım. Daha vitesi bile değiştiremeden patlama sesini duydum. Önce lastiğin patladığını zannettim. Ama daha sonra otobüsün paramparça olduğunu gördüm." diye konuştu.

Otobüste çok sayıda yaralının bulunduğunu söyleyen Yeni, "Bir kız çocuğunun durumu ağırdı, onu araçtan çıkardım." dedi. (CİHAN)

Şehit Uğur Ekir'in baba ocağına ateş düştü

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekir'in, Hatay'ın Erzin ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde Halkalı askeri lojmanlarından personel alan sivil plakalı servis otobüsünün, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçtiği sırada meydana gelen patlamada 38 yaşındaki Uğur Ekir'in şehit olduğu haberi ailesine ulaştı. Acı haberi alan Erzinliler şehidin Mahmutlu Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki evine akın etti. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sevim Ekir, acı haberle birlikte yıkılırken, baba Fikri Ekir'in metanetini korumaya çalıştığı gözledi. Evin önünde gözyaşlarına boğulan şehidin annesini komşuları teselli etti. Yaklaşık bir yıl önce İstanbul'da göreve başlayan şehit Uzman Çavuş Uğur Ekir, evli ve iki çocuk babasıydı. (CİHAN)

Yaralı uzman çavuş GATA'ya sevk edildi

Halkalı'da asker servisine düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan bir uzman çavuş GATA'ya sevk edildi.

Mehmet Akif Kalp Hastanesi'nde tedavi gören uzman çavuş, GATA'ya sevk edildi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

zaman



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,730 µs