En Sıcak Konular

'Gül'ün iyiliğini hiç unutmayacağım'

22 Haziran 2010 12:27 tsi
60 yıl önce savaştığı Güney Kore'ye gitme fırsatı bulan Çorumlu Gazi Osman Özsoy, kendisini geziye dahil eden ve yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı iyiliği hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

13-16 Haziran tarihlerinde Güney Kore'ye resmi bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Gül, geziye Türkiye'den 6 Kore gazisini de götürdü.

Geziye, Malul ve Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Osman Özsoy da katıldı. Kore gezisinde yer alan subay gazilerinin aksine tek asker olan 86 yaşındaki Özsoy, yıllardır kurduğu hayalin gerçekleşmiş olmasına inanamıyor.

3 Haziran'da Çorum'a gelen Cumhurbaşkanı Gül ile karşılaşmasıyla başlayan Güney Kore yolculuğunu anlatan Özsoy, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'benimle Güney Kore'ye gider misin?' diye sorduğunda inanamamıştım. Ama hayalim gerçekleşti. Hayatımda hiç unutamayacağım bir gezi oldu. Savaştığım toprakları, şehit arkadaşlarımın kabrini ve 60 yılda Güney Kore'nin ne kadar değişmiş olduğunu gördüm." dedi.

Gezi boyunca Cumhurbaşkanı Gül'ün gösterdiği ilginin kendisini şaşırttığına dikkat çeken Özsoy, şunları söyledi: "Güney Kore'ye giderken sayın Cumhurbaşkanımız bizimle fazla ilgilenmez diye bekliyordum. Ne de olsa o bir Cumhurbaşkanı. Ama hiç öyle olmadı. Daha uçağa biner binmez bizimle sohbet etti. Gezi boyunca bizlerden hiç ayrılmadı ve her gittiği yerde beraberdik. Ne kadar mütevazi bir insan olduğunu daha iyi anladım. Çok kıymetli birisi. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. Kendisinden Allah razı olsun. Bize gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Yaptığı iyiliği hiç unutmayacağım."

"TÜRK SEVGİSİYLE MÜSLÜMAN OLMUŞLAR"

"Bizim savaştığımız yıllarda Güney Kore'de hiç Müslüman yoktu" diyen Gazi Osman Özsoy, savaş esnasında yaralandığında 33 gün hastanede yattığını ve oradaki yaralı Korelilerle devamlı görüştüğünü anlattı.

Korelilerin Müslümanlığı bilmediklerini dile getiren Özsoy, "Hastanede yatarken 15 yaşında Koreli bir genç vardı. Türk askerini çok seviyordu. Kelime-i Şahadet getirmesine yardımcı olduk. 'Biz kardeş olduk sen de Müslüman oldun' dedik. Arkadaşlarım, ismini de Mustafa koymuştu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ile Seul'e gittiklerinde çok şaşırdığını belirten Özsoy, büyük bir cami görünce sevindiğini söyledi. Heyettekilere, "Buradaki Müslümanları görmek istiyorum" dediğini hatırlatan Çorumlu gazi, şunları anlattı: "Bir tercümanla camiye gittik. Namaz sonrası cami imamı ile görüştüm. 35 bin kadar Müslüman olduğunu söyleyince çok sevindim. Oysa bizim zamanımızda hiç Müslüman yoktu. Türklerin buraya gelerek gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı Müslüman sayısı artmış. Türkleri çok seviyorlar."

Gül ile gittikleri gezinin son gününde Busan'da Kore savaşı anısına Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yaptırılan BM Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk şehitliğine gittiklerini dile getiren Özsoy, "Çok güzel ve bakımlı bir yer. Şehitliğimize büyük önem veriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı 'dua yapın' dedi, kimse çıkmayınca ben dua yaptırdım. Orada 700'den fazla şehidimiz var. Kalabalıkta Çorumlu arkadaşlarımın kabrini bulamadım. Ama tüm şehitlerimiz için dua ettim." diye ifade etti. 

cihan



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,939 µs