En Sıcak Konular

'OHAL istemek teslim olmaktır!'

22 Haziran 2010 12:03 tsi
'OHAL istemek teslim olmaktır!' Başbakan Erdoğan'dan muhalefete eleştiri: Terör örgütü siyasete yön vermek istiyor, Ankaradakiler anında bu tuzağa düşüyor. Geç o işi geç. OHAL ilan edilmeyecek.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

HALKALI’DAKİ BOMBALI SALDIRI

Bugün güne acı bir haberle uyandık. Halkalı’da askeri bir servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda 3 asker arkadaşımız ve 17 yaşındaki bir çocuğumuz şehit edildi

2’si ağır olmak üzere 13 yaralımız var.

Gümüşhane’deki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi, bir tanesi de sağ ele geçirildi

Pazar günü Van’a gittim, şehitlerimiz için düzenlenen törene katıldım. Sonra da Org. Başbuğ , bakanlar ve komutanlarla Şemdinli’deki Tekeli taburuna gittik. Burada çatışmada yaralanan askerlerimizle konuştuk. Sonra da 9 şehidimizin olduğu Gediktepe mevkisine geçtik.

O MEVZİYE GİDİP GÖRDÜK

Benim arzum buralar görülmeden değerlendirmeler yapılıyor. Buraların görülerek değerlendirmesi yapılırsa yazılanların ne denli yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.

Gediktepe’nin yüksekliği 2625 metre. Tamamıyla sarp kayalıkların olduğu yer. Aralarında vadiler var. Vadilerden de teröristler sızıyor. Dönüşte de her kademeden askerlerle birlikte o mevzide mevzilenişlerini gördük.

Bu mevzilerde oradaki seyyar birliğimizin durumunu gördük.

Dışardan göründüğü gibi değil.

Şöyle muhalefet partilerinin liderleri de oraya gidip görsünler de ondan sonra değerlendirmelerini yapsınlar. Hataları ona göre masaya yatıralım.

ASKERİN MORALİ YÜKSEK

Dönüşte köyde askerler ve köylülerle yemek yedik. Askerimizin morali son derece yüksek.

Asker, sınır namuztur anlayışıyla topraklarımızı koruyor.

Gediktepe ile Irak arası 3 km. Diğer tarafı da İran.

Gediktepe’de teröristlere karşı canını ortaya koyan Adanalı Necati Yurt, terhisine 28 gün kalmış.Başbuğ’un ’’Sizleri geri saflara alsak önerisine verdiği cevap anlamlıydı. 28 gün değil ömrüm boyunca o tepede görev yapmak istiyorum. 9 arkadaşımı şehit verdim. Beni buradan almayın’’ dedi..

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Buün orada sıfır noktasında sohbet ettiğim her bir kahramanın gözlerinde bu asaleti gördüm.

Bayrağımız memleketin her yerinde şanla dalgalanmaya devam edecektir.

İnsani özelliklerini yitirmeden, hukuka bağlılığını kaybetmeden Türkiye Cumhuriyeti için fedakarca mücadele ediyor

Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapılıyor.

Ak Parti iktidarı hiçbir mazerete sığınmadan üzerine düşenleri fazlasıyla yapmaya çalışıyor.

Terörle mücadele için gereken her şey samimiyetle Hükümet tarafından yapılıyor

Kimse ‘’Güvenlik güçleri şunu talep etti de Hükümet vermedi’’ diyemez

Terör bugünün sorunu değil. Sabahtan akşama bitecek sorun da değil.

Onlarca yıldır terörle mücadele ediyor

Ama bazı çevreler terörle yeni tanışmış gibi tepkiler veriyorlar

İnancını yitirmeden, sabırla mücadele etmek gerekiyor.

MEDYA TERÖR ÖRGÜTÜNE YANDAŞLIK YAPIYOR

Meseleyi siyasallaştırmak, polemik malzemesi yapmak yanlıştır. Güvenlik güçlerinin moralini bozmak ancak terör örgütünün işine gelir Terörle mücadele sadece hükümetin ve güvenlik güçlerinin meselesi değildir.

Medya da muhalefet de toplum da kendini taraf olarak görmeli ve sorun yaratmaktan kaçınmalıdır

Görüntülü medyada oradaki ayılıp bayılamaları göstermek kime yarar. Terör örgütüne. Terör örgütünün birinci amacı propagandasını yaptırmaktır.

Medya bilerek ya da bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Bu kadar ağır konuşuyorum. Bu konuya milli bir dava olarak bakmıyorsak bakmayanlar da lütfen kendilerini ilan etsinler.

Terör karşısında nasıl muhalefet yapılır, nasıl yayın yapılır bilemiyoruz

BU YOL ÇIKIŞI OLMAYAN YOL

Son dönemde artan bu terör saldırıları aslında beyhude bir çabayı yansıtıyor. Terör örgütü de biliyor ki bu saldırılarla varılacak bir yer yoktur. Bu yol çıkışı olmayan bir yoldur. Bu tür kanlı saldırılar yıllardır yapılıyor. Peki kim kazandı? Hangi amaca ulaşıldı?

Ülkenin kaynakları heba edildi. 84’te Eruh’te oldu ilk kanlı eylem. 26 yılda büyün kanlı saldırılarda bütün şiddete rağmen hiçbir sonuç alamadılar. Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerime kandan, yoksulluktan başka bir şey veremediler.

18-20 yaşındaki gençleri kendi hesapları için alçakça ön saflara sürdüler. 6-7 yaşındaki çocukların ellerine taş verip polise saldırttılar. Bölge insanının kaybetmesi, yoksullaşması için ellerinden geleni yapmaktan geri durmuyorlar. Şiddetin olduğu yerde akıl yoktur. Şiddet diline teslim olmayacağız.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’NA: ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMA

Bu ülkenin Mehmetlerinin kanı kurumadan Ankara’dan şiddetin diline şiddetle cevap veriliyor.  Ana muhalefet partisi, diğer muhalefet partisi çıkıyor, ‘’OHAL ilan edilsin, erken seçim yapılsın’’ diyorlar. Bunun zamanı mı? 73 milyonun yüreği sızlarken bunu konuşmanın zamanı mı?

Onlar üzerinden siyaset yapmanın zamanı mı? Terör örgütü Şemdinli’den vuruyor, istismarcılar anında Ankara’dan ses veriyor. Terör örgütü siyasete yön vermek istiyor, Ankaradakiler anında bu tuzağa düşüyor. Geç o işi geç. OHAL ilan edilmeyecek. O sizin karakterinizde var, bizde yok. O sizin aczinizin göstergesidir.

OHAL İSTEMEK TERÖRÜN DİLİNE TESLİM OLMAKTIR

Nedir OHAL? Bunu bölge insanı ve orada görev yapan askerim iyi bilir. OHAL öyle istiyor diye belli bölgelerde yerleşimi sınırlandırmak, her derecedeki okullarda eğitime ara vermek demektir, böyle gerekti diyerek binaları yıkmaktır, sokağı çıkmayı yasaklamaktır, üst aramasıdır, ev aramasıdır.


87’de OHAL ilan edildi. 30 Kasım 2002’de biz kaldırıncaya kadar devam etti. Hangi yaraya çare oldu. OHAL, terörü derinleştirdi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır.  Sorunu bu hale getiren bunların ayrımcı, dışlayıcı inkar politikalarıdır

ÖCALAN’I NEDEN ASMADINIZ?

Terör örgütünün lideri size altın tepsi içinde sunuldu. Terörü neden bitirmediniz? O zaman idam vardı. Niçin sümen altı ettiniz, niçin gereğini yerine getirmediniz? Çünkü birilerine söz verdiniz, o sözün gereğini yerine getirdiniz. Size terörist başını teslim edenler sizden o sözü, o yazılı belgeyi aldılar ve siz o sözü çiğneyemediniz.


TERÖR NEREDE SIFIRLANDI

Ve şimdi bunun faturasını bize kesmeye kalkıyorsunuz. Erken seçim isteyerek mi bu sorunu çözeceksiniz. Siz zaten iktidardaydınız. 'Bizim dönemimizde terör sıfırlandı' diyorsunuz. Sizin döneminizde terör nerden sıfırlanmış be? Neden yalan söylüyorsunuz.


2000’de 41, 2001’de 41 şehidimiz var. Olay sayıları hep binin üzerinde. Hükümeti, güvenlik güçlerini top ateşine tutarak mı bu sorunu çözeceksiniz, cenazelerde slogan atmak suretiyle mi bu sorunu çözeceksiniz.



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs