En Sıcak Konular

Dr.Gasson'u kim finanse ediyor?

22 Haziran 2010 11:21 tsi
Dr.Gasson'u kim finanse ediyor? Çiplerle insanları kontrol etmeyi hedefleyen projenin arka planında kimler var?

Erol Derman / On Altı Yıldız

Reading Üniversitesi öğretim görevlisi, İngiliz bilim insanı Dr. Mark Gasson’un, dünyada ilk bilgisayar virüsü kapmış insan olduğunu açıklanmıştı.

Haberin devamında şu bilgiler vardı:

Bilgisayarları zaman zaman çökertebilen veya kullanıcıların dosyalarından olmalarına neden olabilen virüsler, bilgisayarlardan sonra şimdi de insana bulaştı.

Mark Gasson, maksatlı olarak çipe virüs bulaştırdıktan sonra bu çipi eline yerleştirdi. İşin daha da ilginci ise Gasson'ın, virüs bulaşan bu çipteki virüsü daha sonra kendi bilgisayarına da bulaştırmayı başarmış olması...

Gasson'un bu araştırmayı yapmasındaki amaç ise kalp pili gibi gelişmiş tıbbi cihazların daha da yaygın olarak kullanılacağı yakın gelecekte insanları bekleyen büyük tehlikeyi gözler önüne sermek...

Gasson'un eline yerleştirilen bu özel çip, aslında anahtar veya kart kullanmaksızın Gasson'un özel güvenlik sistemleriyle donatılmış kapılardan geçmesine ve cep telefonunu kullanabilmesine olanak sağlıyor. Bu virüs deneyinin ardından Gasson, bu tip vücuda yerleştirilen teknolojik cihazların faydalarının yanında riski de beraberinde getirdiğini savunurken, kalp pili gibi insanlar için hayati bir önem arzeden cihazların siber saldırılara maruz kalabileceğine ve virüslerin bu cihazlardan diğerlerine sıçrayabileceğine dikkat çekti.

 Bu konuda, İyibilgi’de yer alan analizde şunlar anlatılmıştı:

Gasson'un kaptığı virüs, aslında bir deneyin parçası. Onun kanıtlamaya çalıştığı şey, insan vücuduna takılan çipler ile dışarıdaki kontrol sistemlerini etkileyebiliriz, iddiası. Örneğin bir kalp pilinin içersinde bulunan mikroçipin taşıyacağı bir virüs, başka sistemlere bulaşabilir mi? Ya da hayvanların vücuduna yerleştirilen radyo frekanslı çipler ile uzaktan elektronik sistemler kontrol edilebilir mi? Gasson'un başarıyla tamamladığı deneyi, bu sorulara evet yanıtı veriyor. Tabii şu an için insan vücuduna yerleştirilen çipler çok komplike olmadığı için henüz bir sorun yok, demiş Dr. Gasson. Ve eklemiş: Esas sorun gelecekte yaşanabilir. Gelecekte daha komplike çipler ile çalışacak medikal aygıtlar (kalp pilleri, ritm düzenleyiciler vs.) virüslerden etkilenebilir.

"Bu teknolojilerin yararları olduğu gibi bazı riskleri de var. Kendimizi geliştiriyor olabiliriz fakat cep telefonu gibi diğer teknolojilerde gördüğümüz üzere, risklere açık hale geliyor, örneğin güvenlik sorunları ve bilgisayar virüsleri gibi..."

Biz sayısız kere yazdık, insan doğasına haricen yapılan eklemelerin ne gibi kötü sonuçları olabileceğini. İşte, bu olayı yorumlayan Alman Profesör Rafael Capurro da bizimle aynı fikirde. Bakın ne demiş:

"Birileri, sizin vücudunuzdaki implantlara online olarak erişim sağlarsa, çok ciddi sonuçlar doğurabilir..."

Şu an için daha çok yer tespiti için kullanılan radyo frekanslı vücud çipleri, gelecekte beyin fonksiyonlarımızı arttırmak için kullanılacak. Dr. Gasson, bu konuda hayli iddialı:

"Çiplerin IQ ve hafıza arttırabileceği bir yol bulursak, insanlar kendi istekleriyle bıçak altına yatacak..."

Bu öngörüyü yapan, dünyada ilk bilgisayar virüsünü taşıyan insan. Düşünsenize, hafızanız ve IQ'unuz gelişsin diye taktırdığınız çiplerin, bugünkü bilgisayarlar gibi virüs ve truva atları ile dolu olduğunu...

Yaşadığımız gerçeklik, bilimkurgu senaryolarına yetişmeye başladı

Bu değerlendirmelerden sonra  gelelim işin perde arkasına:

Dr.Gasson, “vücudumuzun sınırlarını bilmiyoruz, onu öğrenmek istiyoruz” diyor. Amaçlarından birisi de, insan beyni ile bilgisayar sistemleri arasında bağlantı kurmak. Bu ekibin 8 kişi olduğu bilinen bir gerçek.

Biz ONALTIYILDIZ olarak bu konuda bilinmeyenleri yazalım: Bu ekibin içersinde Carig Venter’de var. Ancak Venter’in çalışma sahası bu ekiptekilerden farklı.

Dr. Mark Gasson ile beraber çalışan asıl kişi, perde arkasında kalan Heny Gabax. Bu ikilinin ortak özelliği, ikisi de Yahudi asıllı ve bunların projeleri  İsrail tarafından finansa edilmektedir.

Bunlar “yeni bir bilgisayar” üzerinde çalışmaktadırlar. Bu yeni çalıştıkları bilgisayar şuan kullanılanlardan oldukça farklı özellikler içermektedir. Gasson ve Gabax şu an var olan bilgisayarlarla bu projelerini gerçekleştiremiyorlar, bunun için yeni bir bilgisayar üzerinde çalışmaya başladılar. Bu yeni bilgisayarla ilgili söyleyebileceklerimiz şimdilik şunlar: Bu yeni çalışılan bilgisayarda kablo sistemi yok. Hava ve su ile iletişim sağlamaya uğraşıyorlar. Ehli için bu bilgiler yeterlidir sanıyorum.

Bu projenin arkasında Pentegon ve Nasa’da var. Gasson’un ve Gabax’ın ikisi de buralara rahatça girip çıkabilmektedirler. Araştırmalarının bir bölümünü buralarda sürdürmektedirler. Her ikisinin de Pentegon ve Nasa’da göz kimlikleri mevcut. Yani istedikleri bölüme gözlerini okutarak, şifreli kapıları açarak girmektedirler.



Bu haber 1,441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,734 µs