En Sıcak Konular

Kantarcıoğlu'na kötü haber

22 Haziran 2010 10:39 tsi
Kantarcıoğlu'na kötü haber Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu hakkında şikayet dilekçesi...

Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı, Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu hakkında 'Reddi Hakim ve Görevini Kötüye Kullandığı' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Karslı'nın, 18 Haziran 2010 tarihinde vermiş olduğu şikayet dilekçesi 1818 sayı numarası ile kabul edildi.

Dilekçede, Fulya Kantarcıoğlu'nun görevini kötüye kullandığı ve Seyfi Oktay vasıtasıyla, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a davaya ve üyelerin durumuna ilişkin olarak bilgi verdiğine dikkat çekildi. Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Karslı tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruda şu hususlara yer verildi:

"Şüpheli Fulya Kantarcıoğlu'nun 14.06.2010 tarihli yayın organlarında yer alan 05.05.2010 tarihli Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay ile yaptığı görüşme kayıtları, ihsası rey anlamına gelmektedir. Ekte sunduğum telefon kayıtlarından açıkça görüleceği üzere şüpheli 2010/49 E. sayılı dosya hakkında karar alma süreci ve üyelerin ve kendisinin durumu hakkında Seyfi Oktay'a açıklama yapmıştır. Bu açıklamalar sonrasında Seyfi Oktay 2010/49 E. sayılı davanın davacısı konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan görüşme hakkında bilgi vermiştir. Hatta Deniz Baykal'a konu hakkında bilgi verdikten sonra şüpheli yeniden görüşmüş ve konu hakkında bilgi almıştır.

Şüphelinin bu tutumu açıkça ihsası rey anlamına gelmektedir. İhsası rey anlamına gelen fiili işleyen şüphelinin 2949 sayılı Kanunun 47. madde çerçevesinde reddi gerekmektedir. Öte yandan, şüpheli davadan reddini gerektiren fiili ile birlikte Yüce Mahkemede görüşülen bilgileri kamuoyuna açıklamakla TCK kapsamında suç sayılan "Görevi Kötüye Kullanma" suçunu da işlemiştir. Şüphelinin şikayete konu konuşmaları nedeniyle ülke kamuoyunu yakından ilgilendiren bir dava bağlamında halkın Yüksek Yargı organlarına güveni zedelenmiştir. Şüpheli aynı zamanda halkın kutuplaşmasına ve ayrışmasına, ulusal bütünlüğümüzün bozulmasına neden olmuştur.

Açıkça tarafsızlığını yitiren ve "Görevi Kötüye Kullanma" suçunu işleyen Şüphelinin soruşturma açılarak cezalandırılması ve 2010/49 E. sayılı davadan reddi için bu başvuruda bulunulmuştur."

 

CİHAN



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,144 µs