En Sıcak Konular

İşte öldürülen o teröristler...

22 Haziran 2010 10:34 tsi
TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda ölü ele geçirilen 14 teröristin kimlikleri belirlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye-Irak-İran sınır bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, ölü ele geçirilen 14 teröristin kimliklerinin belirlendiği kaydedildi.

Terör örgütünün telsiz görüşmelerine de yansıyan operasyonlarda, ''Herekol'' kod adlı Sait Elçi (36), ''Zinar' kod adlı Abdulmiraf Can (35), ''Koşnaf'' kod adlı Örgün Çelebi (34), ''Renas'' kod adlı Enis Alkan (32), ''Çektar'' kod adlı Naci Temel (31), ''Hilal'' kod adlı Kamuran Kara (29), ''Dijvar'' kod adlı İsmet Özkan (28), ''Beritan'' kod adlı Servet Özdemir (28), ''Seyit'' kod adlı Mehmet İnce (26), ''Kendal'' kod adlı Lokman Üstek (24), ''Sarya'' kod adlı Hülya Koyu (22), ''Sala'' kod adlı Seyid Şehmuz (21), ''Delil'' kod adlı Hamdi Kırık (20) ve ''Serhebun'' kod adlı Cengiz Tursun (20) isimli teröristlerin öldürüldüğü tespit edildi.

Operasyonlarda öldürülen teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat, muhtelif yaşam malzemesi ile çeşitli örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarından kaçmayı başaran T.D. (22), R.S. (22), B.S. (21), H.A. (21), M.Z. (20), O.G. (19) ve A.K. (19) adlı 7 terör örgütü mensubu önceki gün güvenlik güçlerine teslim oldu. Sorgulamaları kısa sürede tamamlanarak mahkemeye sevk edilen terör örgütü üyelerinin, örgütte bulundukları süre içerisinde herhangi bir eyleme ve çatışmaya katılmadıklarının belirlenmesi üzerine, ''Etkin Pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest kaldıkları bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik 2010 yılının ilk 5 ayında gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen örgüt mensubu sayısının 154'e ulaştığı kaydedildi. Aynı dönemde 148 PKK'lının da örgütten kaçarak silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine sığındığı belirtildi.



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs