iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Sakın tepemizden vurmasınlar!

22 Haziran 2010 09:58 tsi
Sakın tepemizden vurmasınlar! Uyarı geldi: Aşşağı değil, yukarı bakın...iyibilgi özel

Geçen Hafta, çok şaşırtıcı bir haber yayınlandı: İngiliz Times gazetesi, Suudi Arabistan'ın İran'a olası bir saldırı halinde İsrail'e hava sahasını kullanması için izin verdiğini ileri sürdü. (Bkz: Suudi Arabistan izin verdi mi?) Herhangi bir Arap ülkesinin İsrail savaş uçaklarına hava sahahasını açması neredeyse imkansızmış gibi düşünülürken, söz konusu Sünni-Şii çekişmesi ve İran olunca, analistler bu habere pek de şaşırmadıklarını dile getirdiler. Tabii ertesi gün Suudi Arabsitan'dan habere yalanlama geldi.

Bu haber üzerinde düşünmekte fayda var. Öncelikle o bilgi nasıl ortaya çıkmış, bir bakalım:

Haber, kimliği bilinmeyen ABD'li askeri bir kaynağa dayandırılmış. Suudi Arap kaynaklardan da  teyit edilmiş, İngiliz Times gazetesi tarafından. İki olasılık var:

1) Haber doğru. ABD'li kaynak her şeyi açıkladı, Suudi kaynaklar da onayladı. O zaman soru şu: İsrail ve ABD bu haber sızmasına nasıl izin verebildi?

2) Haber çarpıtma.

Birinci durumda yapabilecek çok bir şey yok. Belki kaynakların kişisel sebeplerinden, belki de Times'ın gazetecilik başarısı, bu plan ortaya çıktı.

Peki ya ikinci olasılık söz konusu ise? Yani ortada bir aldatmaca varsa? Herkesin dikkati Arap Yarımadasına odaklanmışken, İsrail başka bir yerde saldırı hazırlığına girişiyor olabilir mi? Peki ama nerede?

Haritaya bakacak olursak, İsrail'in İran'a olası bir saldırıda izin alarak kullanabileceği hemen hemen hiçbir hava sahası yok. Türkiye dahil. Başbakan Erdoğan'ın, 'Mavi Marmara' katliamı olmadan çok önce söylediği sözleri hatırlayın. Başbakan Erdoğan, İsrail’in, İran’a keşif operasyonları amacıyla Türk hava sahasına girmesi halinde, İsrail’e “deprem”e benzer bir tepki verileceği uyarısını yapmıştı.

Mavi Marmara katliamından sonra Türkiye'nin haritadan çıktığı tescillendiğine göre, geriye İsrail için nereleri kalıyor?



 

Kanada bazlı, Global Research adlı düşünce kuruluşundan araştırmacı Gordon Duff diyor ki: Haritada yukarı bakın.

Kafkasya'ya.

Gürcistan'a.

Neden Gürcistan? Rusya ile savaştan sonra bildiğiniz üzere bu ülkeye ABD'nin yoğun askeri desteği oldu-oluyor. Karadeniz'e çıkan Amerikan donanması gemilerinin varlığı, Rusya'yı hayli sıkıntıya sokmuştu. Rusya, ABD'nin Karadeniz'i  Amerikan denizi haline getirmeye çalıştığından şikayet etmişti. İşte iddia o ki, Gürcistan'a ABD desteği ile birlikte İsrail'e bölgede askeri yığınak yapma imkanı sağlandı. Böylece, Mavi Marmara'dan çok önce Türkiye'nin kendi topraklarından bir saldırıya izin vermeyeceğini düşünen İsrail, en azından Türk hava sahasını kullanarak, Gürcistan'a yığınak yapma imkanı buldu.

Türkiye ile 'Mavi Marmara' katliamı sonrası ilişkilerin iyice bozulması, İsrail'e olası bir İran saldırısı için Kafkasya'yı neredeyse zorunlu kılıyor. Azerbaycan da bu alana dahil. O yüzden İsrail'in Kafkas planına dikkat etmekte fayda var. (Tabii İsrail, Türkiye veya başka Arap ülkelerinin hava sahalarını haber vermeden kullanmayı planlamıyorsa.)

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 2,914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,735 µs