En Sıcak Konular

Bir cevabı olmalı!

22 Haziran 2010 09:26 tsi
Bir cevabı olmalı!

11 Mehmetçiği şehit verdiğimiz saldırının ardından cevap bekleyen birçok soru ortaya çıktı.

Hakkari Şemdinli'nin Gediktepe mevkiindeki askeri birliğe gerçekleştirilen hain saldırı alınması gereken tedbirlerle ilgili birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Dağlıca ve Aktütün gibi geçmişte yaşanan acı tecrübelere rağmen yine benzer bir yöntemle sınır birliğinin saldırıya uğraması ve çok sayıda Mehmetçiğin şehit düşmesi kafaları karıştırdı. Yüksekova 3.Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkan İlker Başbuğ'a olayın nasıl gerçekleştiğini detaylarıyla anlattı.

NE OLDUĞU BELİRLENEMEDİ

18 Haziran'ı 19 Haziran'a bağlayan gece saat 23.30 sıralarında Gediktepe'de geçici üste bulunan Nikon dürbüncüsü tam karşısına düşen orta tepeden aşağı doğru inen birilerini görüntüledi. Termal kameralarla yapılan incelemede "hareketlenmenin hayvan mı insan mı" olduğu anlaşılamadı. Buna rağmen dağ topları ve havan topları o mevkii dövmeye başladı. Ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldü. Ardından mevzilere yakın sızma olabilir denilerek her mevziden karanlığa birer el bombası atılması emredildi. Ayrıca aynı noktalara yaylım ateşi açtırıldı. Mehmetçiğin ateşi yine karşılık bulmadı.

DOÇKALARLA VURDULAR

Saatler 01.30'u gösterdiğinde ise Gediktepe kıyamet yerine döndü. PKK'lı teröristler önce heybelerinde getirdikleri RPG 7 roketleriyle en batıdaki mevziyi vurdu. Aynı anda karşıdaki 2 bin 600 ve 2 bin 100 rakımlı iki dağdan Doçkalar (uçaksavarlar) ateşe başladı. Mevzidekiler yerlerine çakıldı. Bu örtü ateşini fırsat bilen 50'den fazla PKK'lı sızmayı tamamlayarak, yakın mesafeden Türk askeri ile çatışmaya girdi. İlk günden beri tartışılan hain saldırıyla ilgili aktarılan bu son bilgiler çok sayıda soruyu ise cevapsız bıraktı.

İşte cevabını arayan sorular:

** Genelkurmay'ın "Terör saldırıları artacak" açıklamasından 12 saat sonra gerçekleşen bir saldırıya neden hazırlıksız yakalanıldı? Vatandaşlara açıklanan bu uyarı askeri birliklere yapılmadı mı?

** Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un 10 gündür çalıştığını belirttiği İsrail'den alınan insansız hava araçları Heron'lar kalabalık terörist grubunu tespit edemedi mi? Edilmişse neden gereken tedbirler alınmadı? 23.30'da ilk görüntü alındıktan sonra neden bölgeye gece-gündüz görüntü alabilen Heronlar gönderilmedi?

** Teröristler her biri ayakları ve gövdesiyle birlikte 150-200 kilo arasında değişen doçkaları (uçaksavar) 2 metre 600 metreye nasıl çıkardı? Katır ve eşeklerle ancak taşınabilen böylesine ağır mühimmat nasıl oldu da gözden kaçırıldı? Saldırının hemen ardından bu mühimmat nasıl çekildi?

TAKTİKSEL HATA DEĞİL Mİ?

** Başlangıçta teröristlerden hiçbir karşılık gelmediği halde iki saat boyunca karanlığa kurşun sıkmak ve yakın sızmaya karşı el bombası atmak taktiksel hata değil midir? İlk görüntünün alındığı zamandan teröristlerin karşılık verdiği zamana kadar geçen 2 saatlik sürede neden tecrübeli askerlerden bir birlik hazırlayıp görüntünün alındığı noktaya keşif yapılmadı?

** Genelkurmay Elektronik Sistemler(GES) Komutanlığı teröristlerin görüşmeleri ve telsiz sinyaline dayalı koordinatlarını tespit edemedi mi? Yakın geçmişte yaşanmış çok sayıda baskın tecrübesine karşılık eldeki veriler neden doğru analiz edilemedi?

bugün

 

 



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    24,852 µs