özel dosya | " /> özel dosya | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli'den Gül'e özel dosya

22 Haziran 2010 08:24 tsi
Bahçeli'den Gül'e özel dosya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve MHP lideri Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü’nde ikili görüşme yaptı. Bahçeli’nin MHP’nin terörle ilgili önerilerini bir dosya haline getirdiğ ve bu dosyayı Cumhurbaşkanı Gül’e sunduğu öğrenildi.

Bir saat süren görüşmenin ardından MHP lideri Bahçeli ‘Türkiye uçurumun kenarına sürüklenmektedir. Bunun sonu felakettir’ diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine gerçekleştirilen terör zirvesinin ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

Davette, mevcut şartlar ve gelişmeler üzerine MHP’nin görüş ve tekliflerini sunan Bahçeli, Türkiye’nin milli varlığını hedef alan alçak bir suikastla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Gelinen aşamada, maruz kaldığımız tehdit ve tehlike günü birlik ve geçici tedbirlerle geçiştirilmeyecek kadar büyük ve hayati derecede önemlidir. Artık, yıllardır ülkemize musallat olan bu beladan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Tek çözüm, PKK terör örgütünün tam olarak yok edilmesi veya ele geçirilmesidir.” ifadelerini kullandı.

TAHRİKLER TIRMANDIRILIYOR”

Türkiye’nin geçmişte terörle mücadelede cılız girişimler, basit ve etkisiz tedbirlerle yetindiğini savunan Bahçeli, “Irak’tan kaynaklı terör saldırıları karşısında tamamen haklı olduğu mücadele konusunda yapılan yanlışların bedelini artan şahadetlerle ödemeye başlamıştır. Bir taraftan Irak’ın kuzeyinde yuvalanan ve bu bölgeyi yerel destek ve himayeden yararlanarak Türkiye’ye karşı üs bölgesi olarak kullanan terör örgütünün kanlı eylemleri ve cinayetleri vardır. Diğer yanda ise yurt içinde yuvalanarak siyasal imtiyazlar elde etmiş bölücü odakların artık dile getirmekten kaçınmadıkları bölünme ve parçalanma senaryoları ve tehditleri bulunmaktadır.” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

“HÜKÜMET KONTROLÜ YİTİRDİ”

Tahriklerin sürmesi ve gidişatı durduracak tedbirlerin alınmamasının Türkiye’yi bölünme felaketine götürebeliceğini belirten Bahçeli şunları kaydetti: “Gelişmelerin kontrolü, ne yazık ki hükümetin elinden çıkmış görünmektedir. Ancak bundan daha da önemlisi, terörle mücadele azminin giderek zayıflıyor; terörizm ve bölücülükle mücadele edebileceğine dair kuşkuların giderek artıyor olmasıdır. Türkiye’de bugün, terörden beslenen etnik bölücülük, “demokratik hak ve meşru kimlik talebi” olarak mazur görülebilmekte, Türkiye’nin bölünmesi ve parçalanması projeleri, “toplumsal ilerleme ve çağdaşlaşmanın yol haritası” olarak savunulabilmektedir. Ülkemizin iç barışını, kardeşliğini ve dayanışmasını tehdit eden en önemli risk burada aranmalıdır. Bu durumun sürmesinin iç çatışma ortamına davetiye çıkaracağını artık herkes idrak etmelidir.”

Terörle mücadelede konunun küresel stratejik arka planının okunamadığını iddia eden Bahçeli yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

“Türkiye’yi bölmeyi ve çok kimlikli ve milletli yeni bir ortaklık devletine dönüştürmeyi amaçlayan planlar, özgürleştirme projeleri olarak artık Meclis çatısı altında da savunulmaktadır. Terörün durdurulması karşılığı siyasi çözüm pazarlıkları için Meclis’e ve hükümete çağrılar yapılmakta ve meydan okunmaktadır. Silahlı terörün siyasi kolu olan İmralı maşalarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında devlete, Anayasa’ya ve kanunlara alenen meydan okumaları karşısında hükümet suskun ve sessiz, Meclis hareketsiz ve adalet etkisizdir.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre, terörle topyekun mücadelede, arkasında inandırıcı ve caydırıcı bir askeri güç ve siyasi irade olan, çok yönlü bir stratejinin kararlılıkla ve kesintisiz olarak uygulanması şarttır. Son yıllarda, terörle mücadelenin gerektirdiği siyasi kararlılık ve tutarlılığın görülemeyişi, dış baskı ve dayatmalara açık bir yöntemin benimsenmesi, terörün bir hak arama vasıtası zannedilip etnisiteye dayalı bir kışkırtma siyasetinin izlenmesi ile terörün yeniden azmasına siyasi iradenin temel teşhis ve yöntem hataları neden olmuştur. Verilen tavizlerle ve yürütülmek istenen baştan sona hatalı projelerle beraber silahla sonuç alacağına dair umutlarını tazeleyen terör örgütü bir yandan eylemlerini tırmandırmış, diğer yandan ise bölücülük hükümet eliyle yıllardır yapamadığı bir tanıma kavuşarak etnik bir yapı kazanma yolunda mesafe almıştır.

Bu durum ise kamuoyunda PKK terörünün bir etnik sorunun çözüm yolu arayışı olarak algılanmaya başlanmasına neden olmuştur. Karşımızdaki sürecin nereye yöneldiğinin, nasıl sonuçlanacağının, gelişmelerin istikametinin ne olacağının doğru yorumu şüphesiz ki çok önem kazanmıştır.”

Partisinin terörü önleme konusundaki başlıca önerilerini sıralayan MHP lideri, teröre karşı hem tüm ülke sathında hem de sınır ötesinde etkili ve amansız bir mücadele verilmesi için hükümetin tam bir siyasi irade ve kararlılık ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Hiçbir bölgesel ve küresel kaygının Türk milletinin güvenliğinden önce olmadığının altını çizen Bahçeli, terör örgütünün arkasındaki bütün yabancı güçler ve ülkelerle terörün bağlantısının belgeleriyle ortaya konulması gerektiğini ve yalnızca maksada yönelik görüşmeler ile sonuç alacak tekliflere açık olunması gerektiğinin altını çizdi.

PKK’ya karşı mücadelede inisiyatifin ABD ve Irak’a bırakıldığını iddia eden Bahçeli şöyle devam etti: “Artık beklemeye tahammülü olmayan bu durumun oluşturduğu çok boyutlu güvenlik tehdidi karşısında Türkiye, somut ve inandırıcı bir askeri güçle desteklenen kapsamlı bir “caydırıcılık siyaseti “ geliştirmeli ve bunu kararlılıkla uygulamaya koymalıdır. Bu fiili tehdit ve saldırılar karşısında, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkı bütün unsurlarıyla doğmuş, bu hakkın kullanılmasının şartları bütünüyle oluşmuştur.”

hurriyet



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,971 µs