En Sıcak Konular

Askeri lojman yakınlarında patlama

22 Haziran 2010 08:04 tsi
Askeri lojman yakınlarında patlama     
İstanbul Halkalı'da askeri lojman yakınlarında askeri otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

İstanbul Halkalı'da sabah saat 07.30 sıralarında askeri lojman yakınlarında asker taşıyan bir sivil otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre biri kadın 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Patlama nedeniyle otobüsün camları tamamen patladı. Patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis ekipleri, tuzaklı bir başka olması ihtimali üzerinde duruyor.

İlk belirlemelere göre biri kadın 4 kişi patlamada hayatını kaybetti ancak bu sayı yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı. Yaralılar yakındaki hastanelere götürüldü.

Vali Mutlu: Bomba parça tesirli    

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı'daki askeri personeli taşıyan servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 2 uzman çavuşun şehit olduğunu, ağır yaralanan 17 yaşındaki genç kızın da hayatını kaybettiğini söyledi. Mutlu, bombanın parça tesirli olduğunu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade etti.

Bombalı saldırının meydana geldiği yerde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personelini taşıyan ve 3 araçtan oluşan bir konvoyun Halkalı'daki askeri lojmanlardan hareket ettiğini söyledi. Saldırının en arkadaki servis aracına yönelik gerçekleştirildiğini belirten Mutlu, saldırıda 2 uzman çavuşun şehit olduğunu ifade etti. Mutlu, 17 yaşındaki genç bir kızın da yaşamını yitirdiğini belirtti. Bombanın ilk belirlemelere göre parça tesirli olduğunu kaydeden Mutlu, bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi. Daha önce de yine aynı bölgede polis servis aracına saldırı düzenlendiğini kaydeden Mutlu, "Şu ana kadar saldırıyı üstlenen yok." Dedi.

Terörün hedefinin ayrıştırmak ve huzursuzluk oluşturmak olduğunu belirten Mutlu, Türk milletinin sağduyulu bir şekilde bu tür saldırıların üstesinden geleceğini vurguladı. Mutlu, olayın faillerinin mutlaka yakalanacağını sözlerine ekledi.



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs