En Sıcak Konular

Türk gemileri, Bosna-Hersek'in Neum Limanı'ndan ayrıldı

21 Haziran 2010 23:26 tsi
Türk Deniz Görev Grubunda yer alan TCG Kemalreis ve TCG Giresun firkateynleri, verilen kokteylin ardından, Bosna-Hersek'in Adriyatik kıyısındaki Neum Limanı'ndan ayrıldı.

Limana 18 Haziranda demir atan firkateynlerden Kemalreis'te kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Metin Girgin, firkateynlerde görev yapan askeri yetkililer ile Bosna-Hersek'te görev yapan çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Deniz Kuvvetleri Bandosu davetlilere müzik ziyafeti sunarken, gemi personeli de firkateynlerin teknolojik özellikleri ve Türk donanmasının yakaladığı ivmeyle ilgili davetlilere bilgi verdi.

Gemi Savaş Harekat Subayı Deniz Kurmay Binbaşı Mehmet Yılmaz tarafından da kokteyle katılan gazeteciler bilgilendirildi.

Kurmay Binbaşı Yılmaz, Türkiye olarak, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, tümüyle milli kontrolde olan bir deniz gücüyle uluslararası sularda barışa katkı sağladıklarını söyledi.

Neum'da bulunan TCG Kemalreis ve TCG Giresun'un yanı sıra Hırvatistan Split Limanı'ndaki TCG Akar, TCG Gaziantep ve TCG Turgutreis firkateynlerinden oluşan Türk Deniz Görev Grubu'nun amacının deniz güvenliğine katkıda bulunarak barışı desteklemek olduğunu ifade eden Binbaşı Yılmaz, ''Dost ve müttefik ülkelerle işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Türk Deniz Kuvvetlerinin kazandığı imkan ve kabiliyetleri, uzun süreli harekat icra etme yeteneğini ortaya koymaktır'' dedi.

Kokteylin ardından, TCG Kemalreis ve TCG Giresun firkateynleri, Arnavutluk'a gitmek üzere Neum Limanı'ndan ayrıldı.

Neum Limanı'na 18 Haziranda demir atan Türk firkateynlerini, çok sayıda Bosna-Hersekli ziyaret etme imkanı buldu. Ziyaretçilere, donanmada görev yapan askerlerce firkateynler hakkında bilgi verildi.

Arnavutluk'a gidecek olan Türk Deniz Görev Grubu'nun, burada icra edeceği görevin ardından Mısır'ın İskenderiye Limanı'nı ziyaret edeceği, daha sonra Türk karasularına döneceği bildirildi.



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs