En Sıcak Konular

Bahçeli'den Gül'e terörle mücadele önerileri

21 Haziran 2010 17:42 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü’nde yaklaşık bir saat görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörün geçici tedbirlerle geçiştirilemeyecek kadar büyük ve hayati derecede önemli olduğunu belirterek, "Artık, yıllardır ülkemize musalla

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül terör zirvesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Saat 14.55’de başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürerken Bahçeli, terörle mücadelede alınması gereken önlemler konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilettiği öneri ve değerlendirmeler hakkında yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin milli varlığını hedef alan alçak bir suikastla karşı karşıya olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasını, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hedef alan hain saldırılar ve bölücü tahrikler karşısında Türk milletinin çok derin bir üzüntü ve haklı bir infial içinde olduğunu kaydeden Bahçeli, "Bugün gelinen aşamada, maruz kaldığımız tehdit ve tehlike günü birlik ve geçici tedbirlerle geçiştirilmeyecek kadar büyük ve hayati derecede önemlidir. Artık, yıllardır ülkemize musallat olan bu beladan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Tek çözüm, PKK terör örgütünün tam olarak yok edilmesi veya ele geçirilmesidir" dedi.

-"ETKİLİ TEDBİRLER ALINMAZSA FATURASI AĞIR OLACAK"-

Irak’tan kaynaklı terör saldırıları karşısında tamamen haklı olduğu mücadele konusunda yapılan yanlışların bedelinin şehitlerle ödendiğini kaydeden Bahçeli, "Bir taraftan Irak’ın kuzeyinde yuvalanan ve bu bölgeyi yerel destek ve himayeden yararlanarak Türkiye’ye karşı üs bölgesi olarak kullanan terör örgütünün kanlı eylemleri ve cinayetleri vardır. Diğer yanda ise yurt içinde yuvalanarak siyasal imtiyazlar elde etmiş bölücü odakların artık dile getirmekten kaçınmadıkları bölünme ve parçalanma senaryoları ve tehditleri bulunmaktadır" görüşünü dile getirdi. Türkiye üzerinde haince hesap ve emelleri olanların tam bir seferberlik içinde tahriklerini tırmandırdıklarına, bu tahrikleri durduracak etkili tedbirlerin alınmaması halinde faturasının ağır olacağına işaret eden Bahçeli, bu durumun bir bölünme felaketi olarak ortaya çıkacağını söyledi.

-"İMRALI MAŞALARI TBMM ÇATISI ALTINDA"-

Terörle mücadelede en temel hatanın küresel stratejik arka planının okunamaması, günlük tedbirlerle bugünlere gelindiğine işaret eden Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye’yi bölmeyi ve çok kimlikli ve milletli yeni bir ortaklık devletine dönüştürmeyi amaçlayan planlar, özgürleştirme projeleri olarak artık Meclis çatısı altında da savunulmaktadır. Terörün durdurulması karşılığı siyasi çözüm pazarlıkları için Meclis’e ve hükümete çağrılar yapılmakta ve meydan okunmaktadır. Silahlı terörün siyasi kolu olan İmralı maşalarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında devlete, Anayasa’ya ve kanunlara alenen meydan okumaları karşısında hükümet suskun ve sessiz, Meclis hareketsiz ve adalet etkisizdir. Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre, terörle topyekun mücadelede, arkasında inandırıcı ve caydırıcı bir askeri güç ve siyasi irade olan, çok yönlü bir stratejinin kararlılıkla ve kesintisiz olarak uygulanması şarttır."

-BAHÇELİ’DEN ÖNERİLER-

Bahçeli görüşmede terörle mücadelede alınması gereken tedbirlere ilişkin önerilerde de bulundu. Açıklamada ise Bahçeli’nin önerileri şöyle sıralandı:

"-Bölücü terörle mücadele stratejik tedbirler planı hazırlanması ve uygulanmalı. Bu planı uygulayacak olan hükümettir.

-Konu yabancı başkentlerin tesir ve telkinlerden arınarak yalnızca ‘Başkent Ankara vizyonu’yla ele alınmalıdır.

-Terör örgütünün arkasındaki bütün yabancı güçler ve ülkelerle terörün bağı ve bağlantısı mutlaka belgeleriyle ortaya konulmalı ve soruna müdahil ülkelerin Türkiye’den doğan ve Türkiye ile işbirliği sonucu oluşmuş menfaatleri gözden geçirilmeli, yaptırım enstrümanı olarak değerlendirilmelidir.

-Türkiye, somut ve inandırıcı bir askeri güçle desteklenen kapsamlı bir ‘caydırıcılık siyaseti’ geliştirmeli ve bunu kararlılıkla uygulamaya koymalıdır.

-Terörü himaye eden Peşmerge gruplarına yaptıkları düşmanca hareketin ‘savaş sebebi’ olduğu Irak yönetimine bir ültimatomla bildirilmelidir.

- Amerika Birleşik Devletleri ile Irak devletine teröre göz yummaya devam etmeleri halinde caydırıcı ve zorlayıcı tedbirlerin alınacağı ve askeri müdahalenin gerçekleşeceği son kez ihtar edilmelidir.

-ABD’nin göstereceği olumlu ve somut tepkiler alınıncaya kadar İncirlik üssünün faaliyetlerine son verilmelidir.

-Hükümet, olağanüstü hal uygulaması için gerekli karar almalı ve Meclis’e sunmalıdır.

-Habur sınır kapısı kapatılmalıdır.

-Kerkük-Yumurtalık boru hattı devre dışı bırakılmalıdır.

-Bölgede petrol arama işleri dahil her alanda faaliyet gösteren Türk şirketleri ve girişimciler bölgeden çekilmeli. Türkiye’de faaliyet gösteren Kuzey Irak’lılara ait işletmelerin faaliyetleri men edilmeli.

-Hükümet, TBMM’nin kendisine verdiği sınır ötesi askeri harekat yetkisini acilen kullanmalıdır. Bu konuda ihtiyaç duyulacak ve talep edilecek ilave yasal tedbirler için hükümete TBMM tarafından ayrıca yetki ve destek verilmelidir.

-Irak’ın kuzeyinden fiziken uygun arazilerden başlatılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘Güvenlik Bölgesi’ oluşturulmalıdır.

-Anayasaya yedirilmek, topluma hazmettirilmek istenen bölücü girişimler bir an önce durdurulmalıdır.

-Hükümet güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede ihtiyaç duydukları yetkileri vermek için gerekli yasal düzenlemeleri süratle Meclis’e getirmelidir.

-Avrupa Birliği sürecine uyum adına bugünkü iktidar tarafından kaldırılan ölüm cezası terör suçlarında ve savaş halinde yeniden Türk Ceza Yasası’na konulmalıdır.

-Adli makamların teklifi olmaksızın, bölücülüğü, TBMM çatısı altında taşıyan mihrakların milletvekilliklerinin düşürülmesi için Anayasa değişikliği yapılmalıdır.

-Terör örgütünü İmralı’dan serbestçe yöneten teröristbaşının yakınları ve avukatları ile irtibatı ve dış dünyayla temas kanalları bütünüyle kesilmelidir.

-Yörenin ekonomik kalkınmasına yönelik tedbirler planlanmalı ve uygulamaya konulmalıdır.

-GAP projesi biran önce bitirilmeli."

-"HESAPLARI BOŞA ÇIKARMAK HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALI"-

Bahçeli, Türkiye’nin milli birliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bölücü teröre karşı hem ülke hem de sınır ötesinde amansız bir mücadele için AKP hükümetinin siyasi irade ve kararlılığını somut olarak ortaya koymasını istedi. Bahçeli, "Türkiye bir uçurumun kenarına sürüklenmektedir. Bunun sonu felakettir ve dönüşü de yoktur. Bu bakımdan bu kader anında herkes aklını başına toplamalı ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmalıdır. Türkiye’nin geleceği hakkında kumar oynamak ve bölücü emelleri için Türkiye’yi karanlık bir tünele zorla sürüklemek isteyenlerin hesaplarını boşa çıkarmak da hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Şayet çare arayışında ısrar edilecekse, küresel dayatmalara karşı aranacak ‘fırsat ve çözümler’ Erbil’de, Vashington’da, Brüksel’de ve Erivan’da değil, aziz Atatürk’ün bundan doksan yıl önce gösterdiği yüksek uyanıklığın, stratejik hamlenin, derin şuurun, milli heyecanın ve ileri görüşün eseri olan Başkent Ankara merkezli milli ve üniter devletin yol haritasında aranmalıdır" dedi.



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs