En Sıcak Konular

'Dışarıdaki ağabeylerini çağırdılar'

21 Haziran 2010 14:30 tsi
'Dışarıdaki ağabeylerini çağırdılar' Taraf gazetesi yazarı ve öğretim görevlisi Önder Aytaç, Başbakan Erdoğan'ı uyardı: "Sizin üzerinden acımasız bir satranç oynuyorlar."

Taraf / Önder Aytaç'ın köşesinden ilgili kısım:

...

Sn. Başbakan; Hamas, Hizbullah, İran rotasının ötesinde bir ufku var Prof. Davutoğlulu Türkiye’nin. Thomas Friedman da, Brookings de, USA Başkan Yardımcısı Gordon da, Hillary Clinton da, Senatör Wexler de, Economist dergisinden David Rennie de, Mike Pence de, Eliot Engel de, Demokrat Howard Dean da, ADL (Anti-Defamation League) ile Amerika İsrail Siyasi Eylem Komitesi (AIPAC) ve B’nai Brith International adlı kuruluşlar da gözardı edilmemesi gereken güç kaynakları.

Yedioth Ahronoth’a göre; ‘Size rağmen Türk subayları İsrail’le görüşüyor. Geleneksel kökenden gelen sizin gibi politikacıların, en hassas noktasının İsrail paradigması olduğunu bilenler, sizi bilinçli olarak İsrail’le karşı karşıya getiriyor. Getiriyor çünkü, siz iktidara geldiğinizden beri, sizi ‘kafes’, ‘ıslak imza’, ‘yargı oyunları’, ‘sarıkız’, ‘ay ışığı’, ‘atabeyler’, ‘sauna’ ile iktidardan uzaklaştırmak isteyenler, bunu beceremeyince, dışarıdaki ağabeylerini de yardımlarına çağırdılar. PKK ile bile ortak hareket etmek pahasına, savaş bile çıkarma pahasına, yargıdan, masum Mehmetçiklerin şehit edilmesine, ABD ve İsrail’i yalnızlaştırmadan, KCK’ya kadar sizin başınızın masada kesilmiş olarak efendilerine sunulması için, sizin üzerinden acımasız bir satranç oynuyorlar. Çünkü sizin gibi vatandaşı ile bütünleşmiş bir başbakan ezberleri alt üst etti / ediyor.

1948 Birinci Arap-İsrail Savaşı’nda ve 1967’nin Altı Gün Savaşları’nda beş Arap ülkesi (Suriye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır) gaza gelip İsrail’e savaş ilan ettiler. İsrail, hepsini de dize getirdi ve 1947’de taksim planı ile elde ettiği yüzde 56’lık Filistin toprağını yüzde 78’e çıkardı. Daha sonraki savaş ile de; Irak, Suudi Arabistan, Sudan, Tunus, Fas ve Cezayir’in destek verdiği mücadelede Mısırdan Sina Yarımadası’nı, Suriye’den Golan Tepelerini, Filistin’in Gazze Şeridi ile Batı Şeria topraklarını işgal etti ve topraklarını dört katına çıkarttı. İsrail, “Amerikan gemilerine, uçaklarına, tanklarına İsrail amblemini vurup, Araplara karşı savaşır. Türkiye için Kıbrıs ne ise, ABD için İsrail o, ya da İsrail için ABD o dur.



Bu haber 1,962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs