En Sıcak Konular

SP'den Berhan Şimşek'e 'Derin CHP' uyarısı

21 Haziran 2010 13:23 tsi
Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Berhan Şimşek'e 'Derin CHP' uyarısında bulundu.

Şimşek'in devir-teslim töreninde çarşaflı vatandaşlarla ilgili olumlu sözlerinin ardından bir başka yerde "çarşafı fukaralıktan giyiyorlar" açıklamasını hatırlatan Erdoğan, açıklamanın CHP içindeki statükocu yapıyı memnun etmek için yapıldığını savundu.

SP İl Divan Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı Erol Erdoğan, Gürsel Tekin'in CHP PM üyeliğine seçilmesi ardından İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Berhan Şimşek'e uyarılarda bulundu. CHP'nin içinde statükoyu korumayı hedefleyen 'Derin CHP' olduğunu söyleyen Erdoğan, Şimşek'in dindarlara yönelik yaptığı olumlu açıklamalarının ardından, "çarşafı fukaralıktan giyiyorlar" şeklinde talihsiz ve klasik CHP zihniyetini yansıtan bir açıklama yapmasının derin CHP zihniyetinin ürünü olduğunu söyledi.

Berhan Şimşek'e atandığı il başkanlığı görevinde başarılar dileyen Erol Erdoğan, Şimşek'in selefi Gürsel Tekin'in dindarlara yönelik başlattığı açılımı devam ettireceği mesajları vermesi üzerine, "Berhan Şimşek'in dindarlara yönelik olumlu mesajlarını takdir ediyoruz. Ancak kendisine CHP içindeki statükocu yapıyı da hatırlatıyoruz." dedi.

Erol Erdoğan, Berhan Şimşek'in dindarlara yönelik olumlu ilk açıklamalarının ardından sonra yaptığı "çarşafı fukaralıktan giyiyorlar" sözlerinin klasik CHP zihniyetini memnun etmeye yönelik bir açıklama olduğunu ileri sürdü. Erol Erdoğan, derin CHP zihniyetini yansıtan bir başka örneğin de İBB meclisinde yaşandığını belirterek, "İstanbul ile Gazze şehirlerinin kardeş şehirler ilan edilmesi ve İstanbul'daki ilçe belediyelerin İsrail belediyeleriyle yaptığı kardeş şehir anlaşmalarının iptal edilmesi teklifimiz büyükşehir meclisinde oylanırken, bazı CHP'li üyeler, oy birliği ile karar alınmasına itiraz ederek oy çokluğu ile karar alınmasına sebep olmuşlardır." dedi.
 
cihan



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs