En Sıcak Konular

Sarıgül başkanlığı bırakıyor mu?

21 Haziran 2010 11:25 tsi
Sarıgül başkanlığı bırakıyor mu? TDH Lideri Mustafa Sarıgül, kuracağı partinin başına resmen geçmeyecek.

Sarıgül partiyi nöbetçi memura teslim edecek


TDH Lideri Mustafa Sarıgül, kuracağı partinin başına resmen geçmeyecek. Sarıgül, ya partinin genel başkanını açıklamayacak ya da nöbetçi birini tayin edecek. Şişli Belediyesi’nden 6 ay izin alacak Sarıgül, partinin başına geçecek, ancak resmen genel başkanlık koltuğunda oturmayacak.

Kurucu üye ve başbakan adayı olarak gösterilecek Sarıgül, 26 Haziran Cumartesi 2010’da partinin kuruluş dilekçesini de İçişleri Bakanlığı’nda nöbetçi memura verecek. TDH’nın partileşmesiyle birlikte Türk siyasi hayatında da 63. parti kurulacak.

Sarıgül, İçişleri Bakanlığı’na, Cumartesi günü gideceğinden başvuru dilekçesini nöbetçi memura teslim edecek. TDH’lılar, Cumartesi günü partinin kuruluş dilekçesinin verilmesinde yasal bir engel olmadığını belirterek, "Nöbetçi memura vereceğiz" dediler.

-KURULMADAN, DÖKÜLDÜLER-

TDH’da, partileşmeden yaprak dökümü başladı. Türkiye Değişim Hareketi’nin(TDH) Muğla Merkez İlçe Sekreteri Serdar Şatırlar ve beraberindeki 300 kişi geçtiğimiz günlerde istifa etti.

İzmir’de de ilk olarak, İzmir İl Başkanı Nihat Demirkol ve Kadın Kolları Başkanı İsmihan Hıdırbozan ayrıldı. Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan ve İl Başkanı Nihat Demirkol’un ardından dokuz ilçe yönetimi daha istifa ettiklerini açıkladı. Aliağa, Bergama, Dikili, Foça, Çiğli, Bayraklı, Ödemiş ve Gaziemir ilçe başkanları, yönetim kadroları ile birlikte istifa ederken, Karşıyaka İlçe Sekreteri Şakir Genç de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TDH’yı bıraktı. Adana İl Başkanı olarak atanan Mehmet Eraydın da yolunu TDH ile geçtiğimiz günlerde ayırdı.

Son alarak aralarında Ankara’nın Çankaya, Bala ve Şereflikoçhisar ilçe başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 600 TDH üyesi, CHP’ye katıldı

-MOĞULTAY GİTTİ-

Mehmet Moğultay da, bir ay önce TDH’dan ayrıldı ve CHP İstanbul Kadıköy İlçe Örgütü’ne üye oldu.

Uzun yıllar Mustafa Sarıgül’ün yönettiği Şişli Belediyesi’nde Kültür ve Eğitim müdürü olarak görev yapan Kenan Malkoç da, belediyedeki görevinden ve devlet memurluğundan istifa ederek CHP’ye katıldı.

-ÇETİN LİDERLİĞİ KABUL ETMEDİ-

TDH’ya destek veren Hikmet Çetin, TDH Genel Başkanlığını reddetti. Bütünleşmeden yana olduğunu belirten Çetin, "CHP’de değişim oldu. Bu rüzgârın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek amacım bu bütünlüğü sağlamak. Buna katkı yapmak istiyorum" diyerek, CHP’ye yeşil ışık yaktı.

-"YORULANLAR AYRILACAK"-

Sarıgül, kurmaylarına TDH örgütlerinin CHP’ye kaymasına ise,"Uzun bir yolculuk, yorulanlar ayrılacak. Biz aynı hızla devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

milliyet



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,490 µs