En Sıcak Konular

Hukukçular: Danıştay'ın sigara kararı siyasi

21 Haziran 2010 10:38 tsi
Sakarya Çağlayan Hukukçular Derneği Başkanı Seçkin Yokuş, 'Kahvehanelerde sigara yasağını Anayasa'ya aykırı bulan Danıştay 10. Dairesi'nin kararının siyasi olduğunu söyledi.

Yokuş, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Danıştay'ın kararının kahvehanelere yardımcı olmaktan ziyade, başarıyla yürütülen bir uygulamada siyasi iktidarı zor duruma düşürme amacı taşıdığını kaydetti.

Toplum sağlığı, kamu yararı ve sigara bırakma oranlarının yükselmesinin göz önüne alındığında sigara yasağının ne kadar isabetli, toplumun yaranına olduğunun görüldüğünü kaydeden Yokuş "Bu siyasi bir karardır. Karar bireysel özgürlüğü önde tutarken toplumsal özgürlüğü yaralamaktadır. Çok anlamsız bir karar. Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi de çok yanlış. Bunu CHP bile yapmadı. " dedi.


YASAK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE UYGULANIYORDU

Yokuş, kahvehanelerde yaklaşık bir yıla yakın bir zamandır yasağın başarılı bir şekilde işlediğini ve toplum tarafından takdir edildiğini vurguladı.

Danıştay'ın bu kararının sigara içmeyenlerin özgürlüğünün kısıtlandığını dile getiren Yokuş, "Sigara içenlerin özgürlüğü vardır ancak kapalı alanda içtiği takdirde orada bulunan sigara içmeyenlerin sağlığı da etkilenmektedir. Bu da bilimsel olarak ortaya konmuş bir gerçektir. Dolayısıyla burada sigara içenlerin özgürlüğüne biri kısıtlama getirilebilir. Danıştay'ın son kararı sigara içenleri düşünürken içmeyenleri düşünmemektedir." diye konuştu.

Sigara yasağının başlamasıyla kahvehanelerde düzenlemeler yapılarak sigara içilen açık alanlar oluşturulduğuna dikkat çeken Yokuş, "Sigara içmek isteyenler kahvehanelerde oluşturulan açık alanlarda içiyor, yasak sağlıklı bir şekilde işliyordu. Üzerinden bir kış geçmesine rağmen herhangi bir sonun yaşanmadı. Bu yasak sebebiyle çoğu arkadaşımız sigarayı bıraktı. Sigarayı bırakanlar mutsuz değil, mutlu." açıklamasında bulundu.

cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs