En Sıcak Konular

Körfez ülkeleri kavruluyor

21 Haziran 2010 10:35 tsi
Körfez ülkelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar 50 dereceyi buldu. Elektriğe olan talebin artmasıyla farklı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi.

Suudi Gazetesi'ne konuşan Suudi Elektrik Şirketi başkan yardımcısı Abdül Selam El Yemeni, elektrik kesintisine iklim koşulları ve sıcaklıktaki anormal artışın sebep olduğunu söyledi. Geçen hafta içerisinde sıcaklık 50 dereceyi aşarken bazı bölgelerde elektrik kesintisi görüldü. Ülkede konutlar üretilen elektriğin yüzde 53'ünü harcıyor ve tüketimin büyük kısmı klima ve soğutuculara gidiyor.

Suudi Elektrik Şirketi yetkilileri 1 Temmuz'dan itibaren kamu, ticari ve endüstriyel aboneler için zamlı tarife uygulayacağını açıklarken yapılacak zamların şirkete 853 milyon dolarlık ek gelir getirmesi bekleniyor.

Bunun yanısıra Kuveyt Meteoroloji Departmanı yetkilisi İsa Ramazan, sıcaklığın normalden 7-8 derece daha fazla olduğunu aktardı. Ramazan, yüksek sıcaklığı küresel ısınmaya bağlarken bunun son 53 yılda Kuveyt'te yılda 0.5 ile 0.8 derecelik artışa sebep olduğunu iddia etti. Medyada yer alan haberlere göre, sıcak dolayısıyla daha çok Asya ülkelerinden gelen inşaat işçilerinden bazıları hastanelik olurken trafolara aşırı yüklenilmesi neticesinde yangın çıktı ve elektrik kesintileri yaşandı.

1957 yılında sıcaklığın ölçülmeye başlandığı Kuveyt Uluslararası Havaalanı'nda şu ana kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık 51.3 ile Ağustos 1998'de yaşandı. Haziran normalde serin bir ay olmasına rağmen ülkedeki diğer istasyonların ölçümleri geçen hafta 54 dereceyi buldu.

Bahreyn sağlık bakanlığı verilerine göre, yine geçen hafta sıcak çarpmasından dolayı acil servise her gün 15 civarında hastanın geldiği belirtildi. Bahreyn'de Haziran sıcaklığı ortalama 40 derecenin üzerinde seyrediyor. Son birkaç günde sıcaklık 50 dereceyi aştı. Dubai Uluslararası Havaalanı'nda termometre 45 dereceyi gösterdi. Sabah 6'da kaydedilen 35.9 derecenin yeni bir rekor olduğu bildirildi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye bağlı El Ayn kentinde de sıcaklık geçen hafta 50 dereceyi buldu.

cihan



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs