En Sıcak Konular

Solaryum annenin hayatını kararttı

21 Haziran 2010 08:56 tsi
28 yaşındaki 4 çocuk annesi Joahhe Cobb’s 15 yaşından beri haftada 5 gün solaryuma girdi. Cilt kanserinin en kötüsü olan melanoma yakalandı.

İngiltere’de yaşayan Joanne Cobb’s, solaryumun insanı daha sağlıklı yaptığını düşündüğü için haftada 5 kez solaryuma girdi. Solariumania’ya tutulan genç anne kanserle burun buruna geldi. Koyu pigmantasyonla vasıflı habis tümör olan ve deri kanserinin saldırgan türü olan melanom ile mücadele eden genç kadın hastalığın kan yoluyla pelvis bölgesine yayılmasıyla ciddi ameliyatlar geçirdi.

Doktorlar Joanne’nin şimdi temiz olduğunu söylüyor, ancak hastalığın beş yıl içinde nüks etme riski var ve o zaman ölümcül olacak. Genç anne şimdi çok pişman ve “Borç zaman almış ve onu yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Bütün zamanım ölürsem ne olacağını düşünmekle geçiyor. Çocuklarımın büyümesini göremeyebileceğim düyüncesi beni en fazla yıkan şey. Onların annesiz kalabileceğini düşününce kahroluyorum” diyor.

“KENDİME ÖFKEM VAR”

Genç kadın, 10 yaşındaki Jack’in, 3 yaşındaki Harry’nin ve 21 aylık ikizler Alfie ve Archie’nin annesi. “Keşke zamanı geri alabilseydim” diyen Joanne kendisine çok kızgın. ilk kez 15 yaşında solaryuma girmiş ve bağımlı olmuş. 21 ve 23 yaşları arasında haftada beş kez solaryuma giren Joanne, yaz tatilleri sırasında korunmadan saatlerce güneş altında yatmış.

DNA MAHVOLUYOR

Nisan ayında kanser teşhisi konulan Joanne’nin lenflerine yayılan nodüller ameliyatla alınmış. Doktorlar kanserin nüksetmesi halinde yapabilecekleri bir şeyin kalmayacağını söylüyor. İngiltere’deki Kanser Araştırmaları kurumundan Caroline Cerny, “Solaryuma her girdiğinizde cildinizin DNA’sına zarar veriyorsunuz ” diyor. uyarıyor.



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs