En Sıcak Konular

Öymen: 'Terör diplomasiyle çözülür'

20 Haziran 2010 18:02 tsi
CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, terörü çözmenin tek yolunun diplomasiden geçtiğini söyledi.

Terör merkezinin ve karargâhının nerede olduğunun bilindiğini savunan Öymen, "O ülke nezdinde yapacağınız diplomatik çalışmalarla, bu örgütün Irak'tan çıkarılması lazım. Irak ordusu topraklarında bulunan bütün terör örgütleriyle mücadele ediyor, PKK hariç. İşte Hükümet'in bunu dile getirmesi gerekiyor. Diplomasi yoluyla topraklarından PKK'yı çıkarması için Irak'ın etkilenmesi, ikna edilmesi gerekiyor." dedi.

Hükümet'in demokratik açılımla bir iyimserlik havası estirmeye çalıştığını ifade eden Öymen, AK Parti'nin iktidara geldiği yıl olan 2002'de verilen şehit sayısının, iktidarda olduğu müddet boyunca verilen şehit sayısının 21 katı olduğunu kaydetti. Yapılacak işin Irak Hükümeti'ni, Amerika'yı ve oradaki yerel yönetimi ikna etmek olduğunu aktaran Öymen, son iş olarakta PKK'nın Kuzey Irak'tan tavsiye edilmesi gerektiğini söyledi. "Gün, devletin bütün gücünü kullanması günüdür" diyen Öymen şöyle devam etti: "Hükümetin bunu milli mesele haline getirip çözüm bulması gerekiyor. Dış politikanızla bu kadar övünüyorsanız dış işleri bakanınızı sadece bunu konuşmak için Bağdat'a göndereceksiniz. Meclisten aldığınız yetki var cebinizde, hukuk sizin yanınızda sıcak takip hakkınız var. 'Askeri güçle bu iş çözülemez' diyorlar, doğrudur. Vatandaşa istihdam yaratacaksınız, sağlık eğitim, alt yapı hizmeti götüreceksiniz, terörün beslendiği kanatları kurutacaksınız. Hükümet'ten beklediğimiz bu kanı durdurmasıdır, eğer buna gücünüz, diplomatik kabiliyetiniz yetmiyorsa, devletin güvenlik güçlerini sınır ötesinde kullanmaya meclis yetkisine rağmen iradeniz ve cesaretiniz yoksa o zaman o koltukta oturmayacaksınız".

"CHP BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE"

CHP'ye yönelik bölünme söylentilerinin olduğunu dile getiren Öymen, partide değişim olduğunu, bu yenilenmenin partiye başarı getireceğine inandığını söyledi. Öymen, "Ama bazılarının söylediği gibi bir bölünme yoktur, CHP birlik ve beraberlik içindedir. El ele, omuz omuza vererek yeni genel başkanımızın ve yöneticilerimiz başarısına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hiç kimse CHP içinde bölünme ayrışma beklemesin. Hepimiz yeni yönetimin yanındayız" diyşe konuştu.

cha



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs